To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - ponawiam temat podswietlenia zegarów

Anonymous - 13-02-2007, 18:40
Temat postu: ponawiam temat podswietlenia zegarów
poprzedni temat nie wzbudzil wiekszego zainteresowania no ale wymyslilem!!
podswietlenie zegarow w tych modelach (a bynajmniej w moim E55) nie robi szalu. pomimo zakupu oryginalnych zarowek (3W i W5W w niebieskich kapturkach) swiatlo bylo szaroniebieskie :? no i wpadlem na wczesniej wspomniane philipsy BlueVision. zarowek w sumie jest 7 - 2xW5W i 5xmniejsze 3W. problem byl z tymi malymi bo takowych niebieskich nie ma!! zamiast nich zastosowalem philips BlueVision T4W co wymagalo nieznacznego lutowania ale efekt jest super!! :D

tu zdjecie z porownaniem: czerwone - nowe zarowki, zielone - stare oryginaly
klik

a z tylu to wyglada tak:
kilk

wybaczcie za jakosc zdjec no ale roznica jest widoczna!! :wink:

macia - 13-02-2007, 21:52

Kurczę, dziwne, bo u mnie naprawdę fajnie to świeci, coś jak u Ciebie po przeróbce :) Ale gratuluję, bo faktycznie podniosła ta zmiana estetykę deski :wink:
Anonymous - 14-02-2007, 11:53

a moze masz tarcze inne?? moje biale elementy zegarow tak naprawde nie sa biale tylko jak spojrzalem pod swiatlo okazalo sie ze maja barwe lekko fioletowawą :? plus niebieskie zarowki no i kolor podswietlenia byl jaki byl....
druga rzecz to zdjecie - az tak fatalnie jak na nim to nie wygladalo no ale roznica na nowych jest znaczna i to mnie cieszy :)

[ Dodano: 14-02-2007, 12:01 ]
a i jeszcze jedno - fota robiona za dnia wiec... wiadomo :wink:

Anonymous - 15-02-2007, 15:48

efekt faktycznie interesujacy. nie boisz sie o trwalosc tych zarowek ? bv maja troche obnizona zywotnosc chyba ze dotyczy to tylko zarowek hologenowych z tej rodziny.
a tak z innej beczki to co myslicie o wymianie zarowek pod zegarami na diody led ? ktos kiedys probowal ?
sa dostepne takie ktore nie swieca punktowo tylko maja rozproszone swiatlo - chociaz nie mialem okazji takich obejrzec "na zywo"

Anonymous - 15-02-2007, 17:10

co do trwalosci to sie dopiero okaze, faktycznie moze byc gorzej bo daja duzo wiecej swiatla (chyba inna mieszanka gazow i wyzsza temp) ale jak bedzie bardzo zle to powroce do starych :(
diody: rowniez probowalem no i bylo fatalnie, zalozylem biale a swiecily na ciemno fioletowo :-X Powod - zabarwienie samych tarcz nie jest czysto biale a diody maja to do siebie ze daja zimne swiatlo i fioletowawą poswiate. podobno sa sporo drozsze diody o "cieplym" swietle ale tych nie udalo mi sie znalezc, mozliwe ze efekt bylby lepszy... z drigiej strony kumpel w astrze zalozyl rowniez biale i efekt jest podobny do mojego - swiatlo jaaaasno fioletowe :|
poki co jestem bardzo zadowolony ze swoich!! jeszcze tylko na przerobke czeka podswietlenie konsoli nawiewow bo niestety ale nie pasuje do reszty (w przelacznikach sa juz diody)

[ Dodano: 21-02-2007, 20:39 ]
kiepskie zdjecie (z telefonu) ale tak wyglada efekt koncowy przerobki zegarow... :biggrin:

[ Dodano: 21-02-2007, 20:40 ]
oto i ono

Anonymous - 29-08-2007, 20:52

Wyszło Ci bosko, ale ja noszę się z zamiarem założenia LED, niech no tylko więcej żaróweczek poprzepala się, bo do jednej nie chce mi się rozkręcać plastików. Myślę o białych lub ultrafioletowych, bo niebieskie są za zimne i potrzeba diody o mocnym prądzie żeby porządnie podświetlić, ewentualnie zielone. A ceny? Ostatnio na allegro ceny pospadały i te parę sztuk zamknie się za ok 15 złociszy.
Jonny156 - 15-11-2007, 23:18

Właśnie skorzystałem z twego pomysłu remkowsky i muszę przyznać że efekt rewelacyjny!
Wszystkim polecam!