Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Poprzecinane wężyki pod maską Cari TD
muusk - 28-01-2015, 11:44 Temat postu: [Cari 1.9TD] Poprzecinane wężyki pod maską Cari TD Witam, parę tygodni temu mechaniorzy zmieniali mi sprzęgło Carisma 1,9 TD. Wczoraj zaglądam pod maskę a tam poprzecinane gumowe wężyki pod maską, od spryskiwaczy i jeden do silnika. W pierwszej chwili zrzuciłem winę na ich pijaństwo, że coś pociali i nie wymienili Lecz po głębszych oględzinach wygląda to na jakiegoś gryzonia, wczesniej zrobił sobie u mnie spiżarnie pod wygłuszeniem maski
Wygląda to tak (sorry za niezmniejszone foty):
Co to za grucha jest? Ssanie jakieś? Bo od tego przewód też rozwalony
W międzyczasie znajazłem 2 foty z pod maski ale jakby ktoś był tak miły i miał TD to mogłby mi podać, narysować albo zrobić foty jak to poskładać
Reasumując, warto nie parkować auta koło lasu a takżę sprawdzać w miarę często co się dzieje pod maską
Jaro1974 - 28-01-2015, 12:44
Patrząc od góry:
lewy przewód do zaworu EGR, prawy do vacu a dolny do tej gruchy która jest od ssania. Przewód od spryskiwaczy to chyba sobie jakoś poradzisz, tak myślę
[ Dodano: 28-01-2015, 12:47 ]
Tutaj możesz zobaczyć jak to wygląda:
http://www.evoczesci.pl/p...-TD-F8QT-95-/18
muusk - 28-01-2015, 19:22
Spoko, dzięki za info - przynajmniej wiem co jak się nazywa i w sumie auto chodzi raczej tak samo, także te elementy się są potrzebne
|
|
|