To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - pytanie o uruchomiony proces

konrad1704 - 14-02-2007, 02:58
Temat postu: pytanie o uruchomiony proces
witam
mam pytanie dotyczace "Menadzera zadani WIndows" a dokladnie jest tam pewien wpis w zakladce procesy o nazwie fssm32.exe. moze wie ktos z was czy ten proces musi byc uruchomiony i czy nie jest to wirus? i drugie pytanie ile mniej wiecej macie tam procesow? u mnie jest 45 i mam wrazenie ze jest tego za duzo.

thx

Chooper - 14-02-2007, 05:03

u mnie 40 jak narazie

zbadaj sobie system programikiem Hijackthis to dowiesz sie co masz faktycznie uruchomione na kompie, i tam każdy z procesów możesz zamkn±ć permanentnie na amen :)

Krzyzak - 14-02-2007, 09:08

F-Secure Antivirus
arekp - 14-02-2007, 12:00

58 procesow, ale dopiero sie wlaczylem ;-)
konrad1704 - 14-02-2007, 12:27

skanowanie antywirem mam za soba, skaner nic nie wykryl. ale jakos nurtuje mnie ten wpis i mam jakies zle przeczucia:) a co myslicie o skanerach on-line? sa lepsze niz takie zainstalowane na kompie? wiem ze ich nie zastapia ale czy jest sens czasem takim skanerem przeszukac dyski?

thx

arekp - 14-02-2007, 16:51

Skanowanie skanerami on-line ma ta zalete, ze silnik jest uruchamiany przez przegladarke a nie jako aplikacja windows (choc nie doslownie). Skanowanie takie daje Ci wieksza szanse na wykrycie wirusa/trojana/whatever jednak go nie usunie - no chyba, ze ktoras firma dala darmowo pelna funkcjonalnosc.

Jesli chodzi o Twoj proces, to Krzyzak napisal Ci, ze jest to 'F-Secure Antivirus' - masz ten program zainstalowany?

konrad1704 - 14-02-2007, 23:14

sory, myslalem ze Krzyzak napisal zebym tym programem przeskanowal:) moj blad.
dzieki za rozwianie moich obaw!

thx