To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Zmiana Akumulatora - Zablokował się zapłon

Daniello7500 - 01-02-2015, 13:10
Temat postu: [II 2.0 DID] Zmiana Akumulatora - Zablokował się zapłon
Po zmianie aku w samochodzie obok wyłącznika czujnika cofania zapaliła sie czerwona lampka. Zablokował się zapłon. Prąd w samochodzie jest (światła, centralny zamek - wszystko) tylko nie pali. Sądziłem że wystarczy użyć małego kluczyka do alarmu, który pasuje w miejsce pod czerwoną diodą, lecz brak reakcji. Może ktoś pomóc?
rezon - 01-02-2015, 13:30

próbowałeś odłączyć ponownie i włączyć jeszcze raz ?
Daniello7500 - 01-02-2015, 13:33

Tak, bez rezultatu. Czekałem ze dwie minuty i nic. W czasie gdy samochód był odłączony od aku ta kontrolka dalej świeciła. Musi mieć osobne źródło zasilania
lexus - 01-02-2015, 14:11

Ja zmieniając aku miałem cały czas podtrzymanie prądu najpierw z nowego aku a póżniej ze starego podlączając kablami rozruchowymi,było trochę kombinacji ale nawet radio się nie rozprogramowało
Daniello7500 - 01-02-2015, 14:18

Bez ASO się nie obejdzie raczej. Myślałem jeszcze żeby wbić gdzieś kod który mam na blaszce przy kluczach, ale nie wiem gdzie
bonito - 01-02-2015, 22:09

Kolego, masz ewidentny problem z alarmem - jeżeli instalowałeś go w nowym samochodzie, dealer powinien załączyć ci instrukcję alarmu do pozostałych dokumentów.
Poszperaj - powinno być tam napisane co zrobić w takim przypadku.

bonito