Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, srebrny Avance, kombi, Pabianice
parano - 03-02-2015, 18:32 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, srebrny Avance, kombi, Pabianice Czas na zmiany...:) ogłoszenia znam już na pamięć, po selekcji uznałem, że musi być Avance Konkretnie wpadł mi w oko ten, może ktoś oglądał, lub jest z okolic i ma ochotę obejrzeć :
http://olx.pl/oferta/mits...D5-ID8HArj.html
Cytat: | Witam
Posiadam na sprzedaż Mitsubishi Galant 2,5 v6 Avance z instalacją gazową STAG 300. Auto technicznie jak i wizualnie bardzo zadbane. Jesienią dokonałem wymian takich jak
-amortyzatory tył
-łączniki stabilizatorów tył
-gumy stabilizatorów tył
-końcówki drążków przód
-filtry kabinowy olejowy pyłkowy
-filtry gazowe
-kompletny rozrząd plus pompa wody
-płyn chłodniczy plus termostat
-wstawione reperaturki błotników
w Grudniu wymieniłem olej w skrzyni i uszczelkie pod korkiem wlewu oleju
W skład wyposażenia wchodzi pełna elektryka, klimatyzacja ,cztery poduszki powietrzne, ogrzewanie postojowe. Do auta są cztery alufelgi 17 calowe firmy Borbret.
Przegląd techniczny do Grudnia 2015 ubezpieczenie do Kwietnia 2015.
Proszę pamiętać ,ze koszt rejestracji przy sprowadzeniu takiego auta to około 2500 zł , pakiet startowy (rozrząd, płyny,filtry,robocizna) 1200 zł gaz sekwencyjny kolo 3000 zł w tym przypadku tego nie ma . Nie mowie już o wstawieniu reperaturek, bo w większości aut sprowadzonych trzeba wykonać taką prace.
Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny, żaden opis nie zastąpi krótkiej rozmowy.
Pozdrawiam i zapraszam |
czapelka - 03-02-2015, 18:47
Zainstalowane Valteki w instalacji LPG, mi na tym auto nie chciało jechać, telepało autem etc.- świadczy że LPG zakładany niskim kosztem.
-Zapytaj o FV, rachunki na wymianę. (co wymieniał w rozrządzie- znam takich co wymieniają tylko pasek)
-Kielichy już na łączeniach źre ruda i idzie w górę- za jakiś czas będzie trzeba robić- jak w większości galantów
Nie wiem co idzie po prawej stronie pokrywy zaworów aż do kolektora dolnego ?? Pewnie coś od LPG? Pomoże ktoś co to takiego??
Zapytaj również dlaczego wymieniał olej w skrzyni? Czy coś się z nią działo ?
Kierownica skorzana lekko zjechana, ale jak ja oglądałem to większość taka była.
Ogólnie prezentuję się ładnie.
McCoy - 03-02-2015, 19:06
Na valtekach również może pracować dobrze,zależy jak ktos wystroił instalacje oraz jak jest założona co nie zmienia faktu,że to jedne z najgorszych i najtańszych wtrysków na rynku.Ten silnik nie potrzebuje aż tak szybkich wtrysków jak hana (czerwona) czy barracuda. Nawet najlepsza instalacja lpg założona przez partaczy nie bedzie dobrze funkcjonować.
Paweł84 - 05-02-2015, 09:00
Witam
To moje auto, widzę ze muszę się jakoś odnieść do postu Pana czapelki
Zainstalowane Valteki w instalacji LPG, mi na tym auto nie chciało jechać, telepało autem etc.- świadczy że LPG zakładany niskim kosztem
z gazem nie mam żadnego problemu , jeździ normalnie nic nie telepie , spalanie głownie po mieście 12l gazu
Zapytaj o FV, rachunki na wymianę. (co wymieniał w rozrządzie- znam takich co wymieniają tylko pasek)
nie znasz mnie i się myślisz, na FV jest wpisane zestaw rozrządu i osobno pompa wody
[ Dodano: 05-02-2015, 09:05 ]
cd
auto ma przebieg ponad 230 , nie wiem czy wiesz ze oleje się zużywają , wiec wymieniłem
Kierownica skorzana lekko zjechana, ale jak ja oglądałem to większość taka była
widzialem gorsze, wręcz szare nie czarne
Kielichy już na łączeniach źre ruda i idzie w górę- za jakiś czas będzie trzeba robić- jak w większości galantów
do twoich jeszcze mu daleko
Pozdrawiam
czapelka - 05-02-2015, 10:38
Paweł84 napisał/a: | Witam
To moje auto, widzę ze muszę się jakoś odnieść do postu Pana czapelki
Zainstalowane Valteki w instalacji LPG, mi na tym auto nie chciało jechać, telepało autem etc.- świadczy że LPG zakładany niskim kosztem
z gazem nie mam żadnego problemu , jeździ normalnie nic nie telepie , spalanie głownie po mieście 12l gazu
Zapytaj o FV, rachunki na wymianę. (co wymieniał w rozrządzie- znam takich co wymieniają tylko pasek)
nie znasz mnie i się myślisz, na FV jest wpisane zestaw rozrządu i osobno pompa wody
[ Dodano: 05-02-2015, 09:05 ]
cd
auto ma przebieg ponad 230 , nie wiem czy wiesz ze oleje się zużywają , wiec wymieniłem
Kierownica skorzana lekko zjechana, ale jak ja oglądałem to większość taka była
widzialem gorsze, wręcz szare nie czarne
Kielichy już na łączeniach źre ruda i idzie w górę- za jakiś czas będzie trzeba robić- jak w większości galantów
do twoich jeszcze mu daleko
Pozdrawiam |
Ale przecież ja w najmniejszym stopniu kolego nie chciałem Cię urazić, a Ty od razu próbujesz pokazać że Twój jest lepszy od mojego("do twoich jeszcze mu daleko
")- napisałem co widzę ze zdjęć.
A w spalanie LPG w wysokości 12litrów w mieście, nie uwierzę. No chyba że przelatujesz przez miasto 2-pasmówką bez korków i świateł i dla Ciebie to jazda "głownie po mieście".
Ile ma przejechana instalka? Jeśli więcej niż 15 tys. tak samo nie uwierze że np. na postoju nie czuć lekkich drgań od Valteków- przerobiłem 3 zestawy tych wtrysków i po 15-20tys musiałem oddać do czyszczenia/wymiany, bo były odczuwalne lekkie drgania- szczególnie na filtrze fazy lotnej(ten co masz) który jest nic nie wart i przepuszcza syf(aby nie było też taki miałem zamontowany)
Dodatkowo zdradź mi tajemnicę co to takiego jest wkręcone w osłone dolnego kolektora, z wtyczką obok wlewu oleju. Pytam z czystej ciekawości bo u mnie czegoś takiego nie uświadczysz
Powodzenia w sprzedaży.
Tomek - 05-02-2015, 10:52
czapelka napisał/a: | Dodatkowo zdradź mi tajemnicę co to takiego jest wkręcone w osłone dolnego kolektora, z wtyczką obok wlewu oleju. Pytam z czystej ciekawości bo u mnie czegoś takiego nie uświadczysz |
u Ciebie tego nie ma, bo masz auto przed modami silnika
tutaj jest auto po 2 lifcie
a to o co pytasz to jest sonda i wtyczka od sondy lamdba
Paweł84 - 05-02-2015, 12:45
mieszkam w centrum ŁDZ jadę do pracy od 30 do 50 minut całe 24 kilometry do P-ce
z czego 4-5 minut obwodnica reszta korki i światła
nie uważam ze mam lepsze auto,
Dzięki
eremita - 05-02-2015, 13:19
12l jest możliwe.
Jak miałem gala dokładnie jak wy srebrny kombiak to mi tak palił
Kluczową różnicą pomiędzy waszymi galami jest skrzynia, manual pali mniej
McCoy - 05-02-2015, 16:02
czapelka napisał/a: | A w spalanie LPG w wysokości 12litrów w mieście, nie uwierzę. |
wez pod uwage ze w/w ogloszeniu jest manual wiec moze i tyle spalic. moze tez byc mieszanka za uboga ale stag bierze tez odczyt z obd co koryguje na bierząco z tego co mi wiadomo w stosunku do pracy wtryskow benzynowych.Do tego jeszcze mnoznik wydajnosc reduktora i ogolny montaż.W obydwu waszych autach to troche taka rzeżba jest.
Paweł84 - 05-02-2015, 18:09
jeśli ta ''rzeźba'' sprawia ze auto tyle pali mowie -jestem zadowolony
misza116 - 05-02-2015, 18:54
To jak już pogadali o Valtekach, rzeźbach itp.. to po prostu napiszę jak to jeździ. Miałem okazję się przejechać, LPG czy PB - czysta przyjemność z jazdy V6. 150 km/h na obwodnicy Pabianic nawet nie zauważyliśmy, 6 punktów karnych wpadło
A poza tym - do Avance'a w srebrnym A69 nie trzeba chyba nikogo przekonywać , robi wrażenie na żywo. Blacha ogarnięta, nikogo nie namawiam bo żaden w tym mój interes, ale kto już trochę szukał, ten wie, że ogarniętego gala ze świecą szukać..
robertdg - 05-02-2015, 19:31
Panowie nie stresujcie watku, nie zasypujcie stereotypami i nie obrzucajcie się swoimi racjami.
McCoy - 05-02-2015, 22:09
Paweł84 napisał/a: | jeśli ta ''rzeźba'' sprawia ze auto tyle pali mowie -jestem zadowolony |
uważasz się za fachowca ale podstaw,że wtryski lpg powinny być w wiercone w podstawe kolektora to już nie wiesz?valtek to niestety aby polska nie zginela mimo iż ją bronek z donusiem rozsprzedali.Nie sprzedajesz okazji,nie krytykuj p.czapekli który podobnie jak Ty coś tam powymieniał i każdy normalny kupujący ma w desce klozetowej waszeinwestycje technologiczne. MOIM zdaniem SKROMNYM....nie kupiłbym tych waszych okazji.P.S stag 300 to tylko to sterownik (nie z prockiem i5_),,,,,,,,,AA nie instalacja gazowa.Poza tym to wcale nie jest super komputer....rozjeżdza mapy benzynowe,a przy valtekach działa jak mu się chce.Poza tym patrząc na fachowośc montazu to ta instalacja nie ma kompensacji cisnienia,,,,czyli kazdy cylinder ma inna dawke...przyjrzyj tej kuchence dokładniej.W V6 to parametr konieczny!!!
Paweł84 - 05-02-2015, 23:09
McCoy
jakie to wielkie szczęście ,ze jesteś na forum, taki specjalista, z takim autem kupionym z RFN, którego zazdrości większość forum , pewnie od prawdziwego Niemca z blitzkriegu ,
Ps
a w desce klozetowej to ja mam ten twój post ,
McCoy - 05-02-2015, 23:16
czyli jednak sie zgadzasz z moim nędznym wywodem. Paweł84 napisał/a: |
jakie to wielkie szczęście ,ze jesteś na forum, taki specjalista, z takim autem kupionym z RFN, którego zazdrości większość forum , pewnie od prawdziwego Niemca z blitzkriegu , | powiem Ci tak...popychacze nie klepią,antena działa,hamulce nie biją,kielichy nie rdzewieją,nic nie telepie na drugim biegu,na śniegu nie rzuca tyłem,silnik oraz skrzynia działa poprawnie...szyby nie parują nawet gdy dmuchawa jest na jednej kresce.
|
|
|