To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problem z poduszką powietrzną airbag

qbuss - 06-02-2015, 18:27
Temat postu: Problem z poduszką powietrzną airbag
Witam,
Dzisiaj odpaliłem samochód, po krótkiej chwili włączyła się poduszka. Przejechałem kawałem i zgasła. Pomyślałem ok, pewnie jakaś chwilowa awaria. Ale po chwili znowu się zaświeciła. Na trasie 5 km poduszka co chwilę się włączała i wyłączała. Zgasiłem auto, odpaliłem i to samo. Macie pomysł co się mogło stać?

Na parkingu mam problem z kunami - lubią mój silnik. Raz przegryzły mi gumę od chłodnicy, co chwile przynosiły jakieś szmatki. bułki itp. Ostatnio zainwestowałem w sierść psa (ostrzygłem trochę sierściucha) i później już po nich nie widziałem śladu ale kto wie. Może one coś tam zrobiły?

Będę wdzięczny za sugestie.

apikus - 06-02-2015, 20:46

W Polsce była akcja serwisowa na rdzewiejące czujniki poduszek. Działo się to w początkowych rocznikach Lancerów 2007-2008.
Skifar - 14-03-2016, 17:23

Odświeżę trochę temat.
qbuss napisał/a:
Dzisiaj odpaliłem samochód, po krótkiej chwili włączyła się poduszka. Przejechałem kawałem i zgasła. Pomyślałem ok, pewnie jakaś chwilowa awaria. Ale po chwili znowu się zaświeciła. Na trasie 5 km poduszka co chwilę się włączała i wyłączała

Mam te same objawy, kontrolka poduszki się włączała i wyłączała parę razy. Rozwiązałeś może problem qbuss? Byłeś na akcji serwisowej?