Forum ogólne - Jaki zimowy płyn do spryskiwacza wybrać?
mietka - 08-02-2015, 23:11 Temat postu: Jaki zimowy płyn do spryskiwacza wybrać? Będę wdzięczny za polecenie dobrego zimowego płynu do spryskiwacza, którego zapach nie odrzuca człowieka na kilometr... Ostatnio trafiam na płyny z takim "zapachem", że zbiera się na wymioty... Czy wyznacznikiem tego, że płyn jest skuteczny musi być fakt, że bardziej śmierdzi?
Tomek - 08-02-2015, 23:38
mietka napisał/a: | Będę wdzięczny za polecenie dobrego zimowego płynu do spryskiwacza, którego zapach nie odrzuca człowieka na kilometr... Ostatnio trafiam na płyny z takim "zapachem", że zbiera się na wymioty... Czy wyznacznikiem tego, że płyn jest skuteczny musi być fakt, że bardziej śmierdzi? |
nie musi śmierdzieć
ostatnio się naciąłem na śmierdziucha w Auchanie (widzę, że tankowaleś na stacji Auchan więc może trafiliśmy na ten sam syf) - prawie 10 litrow poszlo w kosz, a wcale tańsze niż przeciętna cena marketowa to nie było
jakby śmierdziało tylko alkoholem to bym zrozumiał, ale ten smród to nie wiem z czego był, ale raczej nie do zniesienia
apg2312 - 09-02-2015, 00:03
Spróbuj płynów firmy Sonax - nie śmierdzi, dobrze zmywa zimowy bród, i cenowo przystępny.
Powinieneś dostać w sklepach motoryzacyjnych, ale ostatnio kupiłem go akurat w Selgrosie.
Produkty Sonaxa
http://www.sonax.pl/
Żeby nie było zaraz komentarzy - kartę do Selgrosa każdy już może wyrobić, nie tylko osoby posiadające działalność gospodarczą
Tovija - 09-02-2015, 10:12
Sylen był dosyć fajny, mimo, że tanioszka.
Lucas123w - 09-02-2015, 20:45
Sonaxa z Auchon kupisz za 17zł, dobry płyn na zimę i lato.
Bartekkita - 09-02-2015, 21:49
też mam Sonaxa jest ok. Choć lepszy moim zdaniem płyn orlenowski, trochę droższy, ale czasami się też promocje da wyhaczyć.
apg2312 - 09-02-2015, 23:23
Lucas123w napisał/a: | Sonaxa z Auchon kupisz za 17zł, dobry płyn na zimę i lato. |
W Selgrosie coś po ok. 14 zł. Heh, niby 3 zł to nie jest pieniądz...
Bartekkita napisał/a: | też mam Sonaxa jest ok. Choć lepszy moim zdaniem płyn orlenowski, trochę droższy, ale czasami się też promocje da wyhaczyć. |
Produkty sprzedawane na stacjach benzynowych, sygnowane marką stacji to takie same płyny, które można kupić w sklepach czy marketach. Różnica jest tylko i wyłącznie w cenie - na stacji benzynowej płyny do spryskiwacza są przeciętnie dwukrotnie droższe (widziałem nawet po 35 zł/4l), niż kupowane gdzie indziej. Ale jak ktoś uważa, że plastikowy pojemnik z logo BP/Statoil/Shell/Orlen jest aż tyle warty...
mjsystem - 09-02-2015, 23:30
Kupiony w Biedronce też daje radę Zawsze kupowałem Shell koncentrat, ale drogi troszkę. Ten, co jest na Orlenie można było kupić w Realu taniej i nie był taki zły.
Uwex - 10-02-2015, 08:47
mjsystem napisał/a: | Kupiony w Biedronce też daje radę |
Jeśli myślisz o płynie "Aura" - to pozostawia plamy na lakierze !
supeer - 10-02-2015, 09:40
Jesli dbasz o auto i zdrowie to musisz patrzec w sklad czy nie zawieraja trujacego metanolu i czy maja glikol dobry dla uszczelek i wycieraczek.
Od siebie polecam:
1.sonax plyn/odmrazacz
2. k2 plyn/odmrazacz
dolozysz 5-7zl do butelki, ale warto
krzychu - 10-02-2015, 10:31
Sonox jest ok.
Ale kupuję zazwyczaj ten na BP prestigo czy jakoś tak (ten w małych pojemnikach zazwyczaj pakowany po 2). Wiem, że nie jest tani ale zawsze pod ręką...
Oba są ok...
olgierto - 10-02-2015, 11:01
ja używam płynu z LIDLA i daje radę. czy to letni czy zimowy. czysci, nie śmierdzi
supeer - 10-02-2015, 11:46
Dla zainteresowanych wpiszcie w g gle test plynow do spryskiwaczy zimowych, zrobiony przez autoswiat i wp, bedziecie wiedziec ktory wybrac
mjsystem - 10-02-2015, 11:51
Uwex napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Kupiony w Biedronce też daje radę
Jeśli myślisz o płynie "Aura" - to pozostawia plamy na lakierze ! | Zabezpiecz na zimę lakier Lancer (w moim przypadku) był jedynym autem, który uwieczniał na masce kiepskie właściwości płynu do spryskiwaczy
Bartekkita - 10-02-2015, 23:56
apg2312 napisał/a: |
Bartekkita napisał/a: | też mam Sonaxa jest ok. Choć lepszy moim zdaniem płyn orlenowski, trochę droższy, ale czasami się też promocje da wyhaczyć. |
Produkty sprzedawane na stacjach benzynowych, sygnowane marką stacji to takie same płyny, które można kupić w sklepach czy marketach. Różnica jest tylko i wyłącznie w cenie - na stacji benzynowej płyny do spryskiwacza są przeciętnie dwukrotnie droższe (widziałem nawet po 35 zł/4l), niż kupowane gdzie indziej. Ale jak ktoś uważa, że plastikowy pojemnik z logo BP/Statoil/Shell/Orlen jest aż tyle warty... |
jak ktoś kupuje płyn zimowy po pierwszym przymrozku to może i tyle płaci. Ja zawsze kupuje płyn zimowy latem, a letni zimą jeżeli wiesz co mam na myśli Tak czy siak proszę powiedz, w którym markecie kupie dokładnie taki płyn jak na stacji Orlenu oraz podasz jego nazwę. Mogę Ci nawet przelać różnice w cenie na konto.
|
|
|