Pajero II - Skrzynia super select
dyzioo - 14-02-2015, 17:12 Temat postu: Skrzynia super select Jestem na etapie kupowania Pajero II ze skrzynia SS.
Na załączonych zdjęciach są dwie różne skrzynie SS.
Na jednym idziemy od dołu do góry po przez zmiane dzwigni w prawo,
A na drugim zdjęciu idziemy od dołu do góry po przez zmianę dzwigni w lewo...
Oba sprzedawane samochody maja kierownice po lewej stronie
Czy spotkaliście sie z takim czymś??
fotki
fotki2
zbyszekm2 - 14-02-2015, 17:35
Nic sie nie otwiera.
dyzioo - 14-02-2015, 17:53
Nie daje rady ze zdjeciami.
Mogę komus wysłać na maila aby je wrzucił.
Pozdro600
techsm - 16-02-2015, 11:24
Zdjęcia się otwierają ...
dyzioo - 16-02-2015, 13:27
Dzieki za fotki...
Tak jak widac ... jakies wytłumaczenie różnicy ...??
Czy to normalne ze w jednym aucie jest "lewa" w innym "prawa" gałka i sie takim czymś nie przejmować przy kupnie...?
mario998 - 16-02-2015, 18:29
witaj a masz może mozliwość sprawdzenia jak idą symbole w skrzyni anglika bo moze własnie gałka jest od angola tak mi to wygląda . w angolu lewarek od reduktora jest po drugiej stronie wiec analogicznie angol siedząc na siedzeniu i przerzucajac reduktor to daje go od siebie czyli w lewo u nas analogicznie dajesz w prawo .Jesli sie myle nich mnie ktos poprawi
jawaldek - 16-02-2015, 19:48
mario998 napisał/a: |
witaj a masz może mozliwość sprawdzenia jak idą symbole w skrzyni anglika bo moze własnie gałka jest od angola tak mi to wygląda | Co prawda w 2,5 (skrzynia manualna 92 rok ) ale drążek zmiany przełożenia na 4H itd miałem bliżej nogi, czyli pomiędzy nogą a drążkiem zmiany biegów. Też miałem oznaczenie "N" neutral ale to łatwo sprawdzić ->> na "N"-ce pomimo włączania biegów samochód nie jechał. Zdjęcia jak widzę już ktoś wkleił tak więc dyzioo ja odpuszczam
dyzioo - 16-02-2015, 20:54
To sąmoje zdjęcia z oglądanych samochodów, ja je przesłałem do "techsm" i on je wkleił.
Oba samochody są wersją europejską. Jeden był 2,8 TD, drugi 3,0 Pb.
Tez mi zachodziło anglikiem ale sprzedajacy oczywiście nie wie nic na ten temat. Auto kupione w DE i cześć pieśni..
Pozdro600
zbyszekm2 - 17-02-2015, 11:19
Może być tak, że założył gałkę od anglika.
mario998 - 17-02-2015, 18:00
Dyzioo tak wlasnie oglądam to pajero w benzynie na allegro jest juz dluzszy czas ze 3 miechy wersja taka jak moja american drem wyglada na europe w angolu wysokosciomiez jest po stronie termometru najlepiej jakbys sprawdził vin ja tereaz nie mogę odszukac u siebie pliku na kompie ale milem opisane że 3 litera w vinie oznacza po ktoej stronie jest kierownica u nie jest jmb ............. czyli b i jest na 100 procent europa tu moze tylko galka jest zmieniona
|
|
|