Pajero II - [3.0 V6] Problemy ze znalezieniem zbiornika do 3-drzwiowego
cornold - 20-02-2015, 16:19 Temat postu: [3.0 V6] Problemy ze znalezieniem zbiornika do 3-drzwiowego Witam Pajerowiczów.
Nie mam możliwości dodania tematu do działu Kupię, a jestem w sytuacji kiedy zbiornik potrzebny mi jest na przysłowiowy gwałt. Niestety, na allegro i w czeluściach internetu próżno szukać. a mój stary zbiornik po prostu przegnił. Potrzebuję kupić używkę, gdzie szukać, ewentualnie czy jest jakaś alternatywa, dla oryginalnego zbiornika?
Z góry dziękuję za odpowiedz ( ewentualnie mam na wymianę zbiornik od wersji długiej, stan przynajmniej dobry ze smokiem, taki nabyłem omyłkowo)
Pozdrawiam
Hubeeert - 20-02-2015, 16:53
Sprawdzałeś na www.e-pajero.pl ?
OK sam sprawdziłem, na stronie mają tylko do Longa.
Zadzwoń - może się okaże, że i do krótkiego coś mają?
zbyszekm2 - 20-02-2015, 17:46
Do krótkiego czekamy na dostawę. Lada chwila, nowe oryginał.
Panbenonium - 21-02-2015, 09:45
A nie lepiej jak już Ci przegnił, to machnąć w jego miejsce duży zbiornik na LPG a na benzynę jakiś mały w bagażniku ?
Dracon40 - 22-02-2015, 23:57
Że tak podepnę się do tematu...
A skąd (gdzie?) zanabyć osłonę zbiornika do krótkiego?
Lepiej poszukać czy pospawać se wg uznania nówkę?
Przywalą się na przeglądzie?
cornold - 23-02-2015, 09:39
Panbenonium napisał/a: | A nie lepiej jak już Ci przegnił, to machnąć w jego miejsce duży zbiornik na LPG a na benzynę jakiś mały w bagażniku ? |
Lpg mam w bagażniku, więc zostaje spód. Może rzeczywiście zamontować coś mniejszego
zbyszekm2
Cytat: | Do krótkiego czekamy na dostawę. Lada chwila, nowe oryginał. |
Niestety jestem ograniczony budżetowo
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz.
Montował ktoś z Was zbiornik przeznaczony do innego samochodu?
nytsug - 24-02-2015, 22:30
Jak jesteś ograniczony budżetowo to kup na złomie butlę po LPG, weź sobie smoka zanurz do niego i ładnie obspawaj lub oddaj do spawacza/mechanika. Koszt będzie za całość 100zł i masz spokój. Ja sobie taki zbiornik zrobiłem w 2.5TD za 25zł i trochę roboty i śmiga aż miło a stary to takie sito, że szkoda było podchodzić z migomatem:P
cornold - 26-02-2015, 10:06
nytsug napisał/a: | Jak jesteś ograniczony budżetowo to kup na złomie butlę po LPG, weź sobie smoka zanurz do niego i ładnie obspawaj lub oddaj do spawacza/mechanika. Koszt będzie za całość 100zł i masz spokój. Ja sobie taki zbiornik zrobiłem w 2.5TD za 25zł i trochę roboty i śmiga aż miło a stary to takie sito, że szkoda było podchodzić z migomatem:P |
O tym nie pomyślałem... Popróbuję
Górecki Wł - 26-02-2015, 21:48
Witam. Ja wykonałem zbiornik z blachy nierdzewne montując w nim wyposażenie ze starego zbiornika ( pompa paliwowa, czujnik poziomu paliwa, odpowietrznik ) . W pierwszej wersji też miałem zrobić ze starego zbiornika gazowego ale kolega mi powiedział że będzie rdzewiał co w dalszej konsekwencji rdza będzie zatykać smoka pompy paliwowej (Ja moim miśkiem mam zamiar jeszcze jeździć długie lata) Nadmieniam że oryginalny zbiornik jest wewnątrz cynkowany a zbiornik gazowy nie. Obydwa zbiorniki mam zamontowane w miejsce starego zbiornika benzynowego 55 litrów gaz i 30 benzyna. Pozdrawiam. Górecki.
nytsug - 27-02-2015, 00:09
Też to słyszałem ale zanim ta butla zardzewieje w środku, gdzie jest olej napędowy to minie z 15 lat:) a nawet gdyby to smok w zbiorniku ma siateczkę. Ja ryzykuję:P
Górecki Wł - 27-02-2015, 19:08
Jeśli masz olei napędowy to się zgadzam, natomiast przy benzynie tak jak w moim przypadku to jest problem dużo większy i wolałem nie ryzykować. Wykonać nowy zbiornik to więcej pracy ale sam to robiłem więc myślę że się opłaciło. Pozdrawiam . Górecki,
|
|
|