To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] Dziwny hałas podczas jazdy

Samiec Beta - 02-03-2015, 09:21
Temat postu: [I 2.0T] Dziwny hałas podczas jazdy
Witam

Potrzebuję pomocy. Mam już drugiego Turbo, kupionego z symbolicznym przebiegiem 39 tys km. Problem jest taki, że obecny jest wyraźnie głośniejszy od poprzedniego. Od razu uprzedzę, iż sprawdziłem to na wszystkie strony i mój obecny na letnich oponach jest głośniejszy niż poprzedni na zimówkach, w obu modelach są identyczne, seryjne opony. Wymieniłem już łożyska z przodu, nic nie pomogło. Hałas zaczyna się przy 60 km/h i brzmi trochę jak głośne opony ale już zweryfikowałem, że to nie to. Co sprawdzać dalej?

nytsug - 02-03-2015, 10:36

Może wał napędowy. To istnieją jeszcze takie przebiegi w O1?
Samiec Beta - 02-03-2015, 10:38

Ale wał gdzie? Na podporze, w przednim transferze? Sam się zdziwiłem takim przebiegiem, salon PL, w środku jak nowy.
nytsug - 02-03-2015, 13:40

Na podporze wibracji dostawać może albo może niedokręcony gdzieś jest. No ale dziwne by to było przy tym przebiegu. Nie chcesz go sprzedać? :P
Samiec Beta - 02-03-2015, 13:57

jak nie znajdę przyczyny to może się tak skończyć ale póki co chcę powalczyć
nytsug - 02-03-2015, 15:06

Zobacz jeszcze czy auto nie miało wymienianej przedniej szyby, czy są wygłuszenia pod błotnikami przednimi i czy nie masz na dachu belek dachowych od bagażnika.
Sxizo - 02-03-2015, 18:45

Ja z dziwnymi dźwiękami i szumem uporałem się wymieniając łożyska z tyłu i szczęki ręcznego, od których odkleiła się wykładzina. Może to jest jakiś trop ;)
Afordos - 12-04-2015, 20:20

U mnie był problem który opisałem w osobnym poście. Może masz podobnie.
staszq2 - 12-04-2015, 21:15

Samiec Beta napisał/a:
z symbolicznym przebiegiem 39 tys km

Paradoksalnie ten przebieg (jeśli jest ori) może być problemem, jeśli auto przez długi czas stało nieużytkowane to sporo rzeczy może hałasować, pierwsze co to sprawdź tak jak pisze Sxizo cały układ hamulcowy bo to najszybciej sprawia kłopoty przy dłuższej przerwie