Outlander I GEN Techniczne - Dziwny odgłos przy wciskaniu sprzęgła
Arkinghor - 08-03-2015, 22:14 Temat postu: Dziwny odgłos przy wciskaniu sprzęgła Dzisiaj pojawił się w moim aucie dziwny dźwięk słyszalny przy wciskaniu pedału sprzęgła. Jest to trzeszczenie jak by coś było nie naoliwione. Dźwięk słyszalny jest przy włączonym jak i wyłączonym silniku. Czy ktoś ma pomysły co to może być? Czy możliwe jest, że moje sprzęgło dogorywa i czeka mnie wymiana? Jeśli tak to prosiłbym o podanie orientacyjnych kosztów wymiany sprzęgła bez robocizny.
staszq2 - 09-03-2015, 19:54 Temat postu: Re: Dziwny odgłos przy wciskaniu sprzęgła
Arkinghor napisał/a: | prosiłbym o podanie orientacyjnych kosztów wymiany sprzęgła bez robocizny. |
1500 zł dobre sprzęgło do tanich nie należy
Arkinghor napisał/a: | Czy możliwe jest, że moje sprzęgło dogorywa |
Jeśli sprzęgło zaczyna być "gumowe" to wtedy tak
flash - 09-03-2015, 21:58
Kolego miałem to samo. Bez paniki to nic poważnego. Pod maską na cięgle sprzęgła masz taką kulkę (mechanicy to nazywają jabłkiem), które trzeba naoliwić/przesmarować. Jest schowane pod gumową osłonką, w przedniej części silnika, niezbyt głęboko. Na 99% to jest to.
miron - 11-03-2015, 20:30
Koledzy a jakie oznaczenie ma sprzęgło do OT1? Czy we wszystkich latach były takie samo. Ponoć są dwa ciągnione lub pchane.Na pytanie w Mitsu w Rzeszowie sprzedawca nie wie jaki rodzaj, ale poleca swoje. Cena w mitsu tarcza 690pln + 944pln docisk + 353pln.
Arkinghor - 17-03-2015, 16:13
Dzięki flash mechanik twierdził to samo przesmarował i mam spokój.
flash - 21-03-2015, 20:44
Cieszę się kolego, że pomogłem. Pozdrawiam!
|
|
|