To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Świeci SRS po rozebraniu słupka

radekc80 - 09-03-2015, 20:28
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Świeci SRS po rozebraniu słupka
Witam
Mam pytanie odnośnie świecącej się kontrolki SRS w mojej Carismie 1.8GDI 1998r.
Nie działała mi krańcówka w drzwiach pasażera i tylnych prawych wiec zabrałem się za czyszczenie niestety uciekł mi konektor więc musiałem rozebrać słupek B Po zdjęciu słupka jakimś cudem naruszyłem napinacz pasa. Gdy wszystko złożyłem zaświeciła mi się kontrolka SRS i świeci.
Podłączyłem autobossa ale pokazał tylko nr błędu DTC 96 i dziwny opis a mianowicie R Comm Fail i błąd po kasowaniu wskakuje nadal. Macie koledzy jakieś pomysły? Czy mogłem uszkodzić napinacz? Wszystkie kostki mam wpięte. Może jest jakiś inny sposób na skasowanie błędu?
Dziękuję za wszelkie sugestie
Pozdrawiam

robertdg - 09-03-2015, 20:53

Nie ma takiego kodu błedu
Bismarck - 09-03-2015, 21:16

podpiecie do kompa zalatwia sprawe SRS błąd został zapisany w pamięci sterownika innego sposobu chyba nie ma bynajmniej ja go nie znam
radekc80 - 12-03-2015, 17:50

Właśnie sam się zdziwiłem że wyskoczył taki błąd i autoboss go nie kasuje co jeszcze mogę zrobić?
Kylek - 30-03-2015, 21:19

Zasadniczo błędy SRS może kasować tylko ASO i to tam proponuję się udać w pierwszej kolejności. Zdarza się jednak czasami, że komp ASO nie może się z SRS połączyć (miałem tak ja niedawno i kilka innych osób na tym Forum) i wtedy trzeba poszukać dobrego serwisu SRS / airbag. Ja swój SRS "naprawiłem" w warsztacie CarTronik w Lublinie za 60 zł.