To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer X Kalisz

elszczepan - 10-03-2015, 12:26
Temat postu: Lancer X Kalisz
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, zastanawiam się nad kupnem Lancera, budżet ok 30k, znalazłem coś takiego: http://otomoto.pl/mitsubi...-C35646181.html
Chciałbym sie dowiedzieć czy cena jest adekwatna do wersji wyposażenia, rocznika i przebiegu ?

piker - 11-03-2015, 07:45

Jest to inform, a więc podstawowa wersja. Ale jeżeli wyposażenie Ci odpowiada, to warto zapłacić tyle, pod warunkiem że pewny i zadbany. Samochód od dealera, więc teoretycznie wszystko powinno być ok.
RalfPi - 11-03-2015, 08:02

Witaj.
Wygląda na bardzo rozsądną ofertę - przebieg nieduży, rocznik w miarę młody, zostawiony w rozliczeniu - wszystko przemawia za..

Jeżeli technicznie jest ok, to warto brać.

PS w 2009 były silniki 140KM... ?

piker - 11-03-2015, 11:33

RalfPi napisał/a:

PS w 2009 były silniki 140KM... ?

Dobre pytanie. Chyba od 2010. Myślę, że to raczej nieumyślny błąd...

elszczepan - 11-03-2015, 12:15

Wyposażenie rzeczywiście podstawowe brakuje mi trochę automatycznej klimatyzacji i wielofunkcyjnej kierownicy, co prawda w obecnym samochodzie też tego nie mam więc teoretycznie nie będzie za czym tęsknić ;) . Czy kierownica i lewarek pokryte jakimś sztucznym tworzywem szybko się wycierają ?
Skoro nie 140 to ile powinien mieć KM ?

piker - 11-03-2015, 12:26

elszczepan napisał/a:

Całe 143 :)
Spróbuj poszukać invite. Powinieneś znaleźć w podobnej cenie. Z drugiej strony, jak pewniak...

tyku - 11-03-2015, 12:28

elszczepan napisał/a:
Z tego roku ma 143 KM :wink: Mi stopniowo brakowało wielu dodatkowych rzeczy, dlatego trzeba się zastanowić. :P
mjsystem - 11-03-2015, 12:31

elszczepan napisał/a:
Czy kierownica i lewarek pokryte jakimś sztucznym tworzywem szybko się wycierają ?
tak samo jak ta pseudo skóra. Lepiej chyba znaleźć dobrego tapicera i obszyć skórą. Prawdziwą. 8)
megauchuch - 11-03-2015, 21:26

pewne auto w rozsądnej cenie. Do tej wersji wyposażenia można się przyzwyczaić . lepiej mieć informa i 60 tys przebiegu , niż Invite i 160kkm w tej samej cenie. a ruszyć ręką żeby włączyć Klimę czy zmienić radio też można :) choć też dochodzi do tego kwestia czy zależy Ci na czasie.. bo jeśli tak to bierz, jeśli nie to może za miesiąc, dwa, pięć, wpadnie fajne ogłoszenie z Invitem za taka cene i takim przebiegiem :) Powodzenia!
elszczepan - 12-03-2015, 00:26

szukam już ok 8 miesięcy i trochę mnie to już znudziło, pojadę, obejrzę i się zobaczy.
RalfPi - 12-03-2015, 04:36

Ja myślę, że samochód mógł mieć przygodę.. co oczywiście nie ma żadnego znaczenia (jeżeli dobrze go złożyli), ale jeżeli tak będzie, to może to podstawa do negocjacji ceny (albo jakiegoś gratisu :) ).
tyku - 12-03-2015, 09:04

elszczepan, Za tym samochodem przemawia tylko przebieg i bezwypadkowość. Cena co do tej wersji zawyżona. Auto ma dodatki w postaci felg aluminiowych i końcówki tłumika nierdzewnej. Jeżeli ta opcja wyposażenia Ci wystarcza to negocjuj cenę. Ja za półtoraroczną wersję invite z przebiegiem 16 tys. zapłaciłem 40 tys. Później niestety było coraz gorzej, musiałem dołożyć 15 tys. (doposażenie), aby w końcu być zadowolonym użytkownikiem lancera. :wink:
piker - 12-03-2015, 13:20

tyku napisał/a:
elszczepanCena co do tej wersji zawyżona

Z tą ceną to zawsze różnie bywa. Zgadzam się, że za te pieniądze kupisz Invite.I jeżeli tylko masz czas szukać i znajdziesz pewniaka, to pewnie. Ja wolę zapłacić trochę więcej i mieć spokój. Za dobrego pięciolatka te 30, może nawet z małym okładem, trzeba dać.
Kupując sadziłem się na Intense ale trafiła się okazja i jest Invite. Dlatego tyku rozumiem Twoje doposażenia :D Sam ograniczyłem się tylko do 18 na lato.
P.S. Szkoda, że swojego jeszcze nie sprzadaję :wink:

elszczepan - 14-03-2015, 18:19

Byłem, oglądałem ale nie kupiłem. Auto wygląda bardzo ładnie miało kilka rysek, dwie małe wgniotki, udokumentowany przebieg, serwisowany w aso więc też super. Jednak za 30k oczekuję lepszego wyposażenia, poczekam na Invite, jakoś nie przekonały mnie czarno - matowe lusterka.
tyku - 14-03-2015, 22:49

elszczepan, A nie mówiłem :!: :wink: