Chcę Kupić Grandisa - ZAKUP Grandis 2004 , benzyna
RafcioBully - 22-03-2015, 00:15 Temat postu: ZAKUP Grandis 2004 , benzyna Witam
Zastanawiam się nad kupnem tego egzemplarza.
Pani twierdzi że mają auto od 8 lat i przebieg jest oryginalny. Z Niemiec przyjechało podobno całe.
Zna ktoś to auto?
http://allegro.pl/mitsubi...5185652514.html
Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Liczę na Wasze rady.
Serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki i opinie
..ewentualnie jakieś linki/oferty sprzedaży benzynowej wersji Grandisa
gołąb - 22-03-2015, 07:30
W Grandisach szczególną uwagę zwrócił bym na to jak pracuje skrzynia biegów, a dokładniej łożyska w skrzyni. (przy przyspieszaniu z wolnych obrotów się potrafią odzywajć), to się zdarza z tego co widzę w grandisach, a tak poza tym to spoko auto.
RafcioBully - 22-03-2015, 09:34
Dzięki
Możesz opisać jaki to dźwięk?
Czego jeszcze szukać?
Jak silnik, ktory jeździł w typowo miejskich warunkach korków, uwzględniając możliwość częstego przegrzania?
W ogóle czy auto wygląda na swój przebieg?
Dzięki za info
kcn - 22-03-2015, 12:03
Przebieg musisz postarać się ocenić sam, natomiast nie zwracaj uwagi na wytartą kierownice i gałkę biegów ponieważ one tak maja już po kilkudziesięciu tys. Km.
Ogolnie fura jest dobra wiec jak ktoś wymieniał co trzeba to powinno być ok.
spytaj o regulacje zaworów bo tutaj trzeba regulować i jak ktoś niewie to można narobić bałaganu w silniku.
RafcioBully - 22-03-2015, 12:27
kcn napisał/a: |
spytaj o regulacje zaworów bo tutaj trzeba regulować i jak ktoś niewie to można narobić bałaganu w silniku. |
Bardzo ciekawe jest to co piszesz, bo w całej przygodzie z motoryzacją nie miałem jakiego kolwiek doświadczenia z tą czynnością. (regulacji zaworów)
Zapytam więc, co ile taka regulacja powinna być przeprowadzana i jak objawia się brak wykonywania tej czynności i jakich problemów mogę sie spodziewać w związku z tym?
Z góry dzięki za info.
gołąb - 22-03-2015, 12:32
Nic w tym dziwnego, ja mam np nowego Swifta i też na serwisie regulowane zawory co 45 tyś, albo co 30...już nie pamiętam, ot taka serwisowa czynność.
patrycjuszek - 22-03-2015, 20:24
8 lat w Polsce = zawiecha do wymiany i podwozie do konserwacji.
Jeżeli chodzi o Grandisy najlepsze ich źródło to Benelux.
http://schadevoertuigen.nl/voertuig/12_538341.html
skull - 22-03-2015, 21:42
no chyba że ktoś dba o auto,moje jest 3 lata w kraju wymienione wszystkie amorki,tuleje wahaczy,łączniki i tuleje gumowe stabilizatora,no i po konserwacji podwozia tylko z drugiej strony takich maniaków to na forum jedynie można znaleźć Chociaż znam ludzi,którzy też dbają o auta, jak coś tylko stuka-puka to już jadą do warsztatu,zależy jak się trafi.
RafcioBully - 23-03-2015, 02:04
Dzięki za wskazówki.
Z doświadczenia wiem, że vany minivany czy jak je zwał, konstrukcyjnie są już przygotowane do nieco większych obciążeń zawieszenia niż przeciętne osobówki..
Jak na pierwszy rzut oka rozpoznam bałagan w zawieszeniu?
Czy te auta są aż tak wrażliwe na nasze drogi?
Pytam bo w domu jest japończyk z polskiego salonu już 10 letni , jest lekko po dotarciu (250kkm) i nie ma jakiejś tragedii.
Fakt że podwozie jest nieco bardziej skorodowane..
Wiadomo że z czasem w każdym aucie coś trzeba dłubać i z tym się liczę.
Dzięki za link, ale powiem szczerze że nie mam siły i czasu na judłanie rozbitka, jeżdzenie, clenie, rejestrację i odbudowę.. z resztą kolegę spotkała nie miła niespodzianka i się wyleczyłem.
Bardziej myślałem o czymś w 1 kawałku jak to:
http://www.autoscout24.pl...0000000&asrc=st
jeżeli chodzi o import.
Wiarygodny przebieg etc.
Najbardziej stawiam na "polski salon" ale znikł mi taki jeden z pola widzenia. :/
Jak ktoś śledzi na bieżąco to ten ze śląska 6os w skórze i kolorze nexii niestety.
To jak z tym zawieszeniem? Droga impreza?
gołąb - 23-03-2015, 09:50
Zawieszenie w grandisach nie jest skomplikowane,ani awaryjne, jest po prostu ok. Jest w miarę w normalnych cenach i z dostępnością też bez tragedii. Ot normalne auto...
skull - 23-03-2015, 20:32
gołąb napisał/a: | Zawieszenie w grandisach nie jest skomplikowane,ani awaryjne, jest po prostu ok. Jest w miarę w normalnych cenach i z dostępnością też bez tragedii. Ot normalne auto... |
właśnie dobrze prawi kolega,zawiecha prosta i nie ma problemu z częściami,dzisiaj dla przykładu sprawdzałem zawieszenie po zimie i wyszło że pękł tylni łącznik stabilizatora zamówiłem w Inter-Cars po zniżkach 28zł/szt
RafcioBully - 30-03-2015, 00:48
Wszystko fajnie Szanowni Forumowicze, nie mniej jednak obejrzałem 3.. i ręce opadają.
Ponad 1000km, noc w hotelu i stwierdzam że raczej w Polsce nic fajnego nie znajdę.
:/
gołąb - 30-03-2015, 10:40
Czasem się coś zdarza...znalazłem u handlarza kiedyś jak szukałem swojego, miał wpis w książce coś koło 180 tyś km. i po tel do niemieckiego serwisu okazało się, że oryginalnie.ale w automacie był i 6 osobowy, a mi zależało aby było inaczej . Do tego obejrzałem kilka gniotów po Polsce. Po czym pojechałem do Niemiec. Jak pewnie zauważyłeś , w samym Berlinie jest więcej Grandisów Miveców, niż w całej Polsce, jednak nie łudź się, że za 3500 euro wyjmiesz fajną sztukę. Więc sumując podróż, koszt auta , tablic i opłaty w PL musi wyjść minimum 20 - 25 tysi za takie auto.
RafcioBully - 30-03-2015, 12:29
Spokoo.. No jakos tak mam...
Gdzie jeszcze warto rzucić okiem oprócz mobile.de i autoscout24?
Jakieś propozycje?
wjtr - 30-03-2015, 15:42
Podłączam się. Niby fajne auto, cena niezła, ale nie ma co kupić...
|
|
|