Off Topic - Gomoku
Anonymous - 16-02-2007, 13:07 Temat postu: Gomoku Siemka
Chciałem namówić Was na swietną gierkę na serwerze kurnik.pl - gomoku. Zasady sa proste jest to cos podobnego do kolko i krzyzyk ktore rozgrywalo sie na kartce ale do 5 ulozonych kamieni, pole jest wielkosci 15x15 lub 19x19 wiec mozliwosci multum
Kolega siędzący obok mnie w pracy niejaki FIREBEE po wyprobowaniu tej gry uzaleznil się całkowicie polecam
Firebee - 16-02-2007, 13:27
mogę jedynie potwierdzić, jeśli ktos jeszcze bawi na kurniku, to dajcie znac, moze zrobimy mały turniej:)
Pozdr
xor - 16-02-2007, 13:43
Ho, toście odkryli amerykę
Ja się w to na kartce zagrywałem ponad 10 lat temu na lekcjach w średniej szkole
Ale gra fajniasta, przyznaję.
arekp - 16-02-2007, 13:57
Dokladnie, w podstawowce (nie pamietam ile lat temu) gralismy w to na duzo wiekszych kartkach.
Podobnie jak gra 'w kropki' na kartkach formatu A1 - tyle, ze to juz w zaciszu domowym.
Anonymous - 16-02-2007, 14:28
no na kartce jest troche inaczej gdyz zapewne nie graliscie na czas i z pewnoscia zaczynaliscie na przemian co w grze takiej staje sie niestety bezsensowne, napewno zauwazyliscie grajac ze kto zaczyna temu latwiej wygrac, w gomoku nazywa sie to sure win czyli pewna wygrana dlatego granie partii tak zwanych standardowych odpada, wystarczy bowiem kilka ruchow zagrac wyuczonych i zawsze czarnymi sie wygra lepsi gracze graja odmiane zwana swap, zaczynajacy stawia 3 kamienie 2 czarnme i 1 bialy a przeciwnik wybiera kolor ktorymi chce grac, zlozonosc otwarc plus czas 1 min na cala gre daje naprawde ameryke :):)
Anonymous - 16-02-2007, 15:00
Nie miałem wcześniej przyjemności z tą gierką, ale po sprawdzeniu wciągnęła i mnie
Hubeeert - 16-02-2007, 15:05
Link? Tak zebym sie rejestrowac nie musial...
akbi - 16-02-2007, 15:05
no nie mogę nikogo z Was znaleźć, jakie macie tam nicki??
Firebee - 16-02-2007, 16:10
wpisz w kontakty np: firebee, a kolega np. tajemniczosc
A ogolnie mamy po 50 roznych nickow, bo przyjemnie sie dochodzi do jakiegos rankingu, a potem leci od nowa nowym nickiem:) Tyle ze ja gram rok, a fortaigne 3 lata.
wskakujemy tutaj:
http://www.kurnik.pl/gomoku/
a zeby sie nie rejestrowac nacisnac u gory "zagraj jako gość, ze znajomym"
Pozdr
p.s. mitsumaniaki to oczywiscie tez moj nick, mitsumaniaki_pl tez:P
nie siedzimy tam bez przerwy i nie zawsze tymi nickami, wiec... moge dac wykaz wszystkich swoich nickow:D
akbi - 17-02-2007, 14:02
Firebee napisał/a: | nie zawsze tymi nickami, wiec... moge dac wykaz wszystkich swoich nickow:D |
ja mam tylko jeden nick ... zawsze ten sam
Anonymous - 16-04-2007, 11:17
newr record 2089 jeszcz3e 11 i bedzie kolor czerwony czyli max:)
|
|
|