To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS DID] Pytanie o konstrukcję klapki wlewu paliwa

maruder - 06-04-2015, 22:55
Temat postu: [MSS DID] Pytanie o konstrukcję klapki wlewu paliwa
Witajcie. Przestała mi odskakiwać klapka wlewu po pociągnięciu dźwignią koło fotela. Sama linka działa bo gdy jedna osoba trzyma za dźwignię to druga wtedy może otworzyć klapkę ;) Problem polega na tym, że poprzedni właściciel coś kombinował i wsadził kawałek gumy mającej spełniać chyba rolę sprężyny przy klapce czy czegoś co ma odbijać klapkę. I właśnie mam problem bo nie wiem co tam powinno być oryginalnie. Jakaś sprężynka czy może coś innego? Jest gdzieś w sieci jakieś foto tego mechanizmu? Z góry dzięki za podpowiedzi :)
plecho1 - 06-04-2015, 23:13

Przy zawiasie powinna być sprężysta blaszka odpowiednio wyprofilowana.
Coś w tym stylu

Pewnie taką sprężynę da się kupić w ASO za kilkanaście złotych.

Bizi78 - 07-04-2015, 07:27

Sprężynka powinna wyglądać tak:

Jej nr. OE to MR170387.

RaVciO - 07-04-2015, 21:15

maruder jeśli kupisz w ASO daj znać ile to kosztowało - w moim też mam czasem taki problem, ale głównie zimą.
Bizi78 - 07-04-2015, 21:35

RaVciO napisał/a:
w moim też mam czasem taki problem, ale głównie zimą.

To może jest jakiś problem z linką lub przymarzaniem klapki, ten dzyndzel ma tylko za zadanie odepchnąć zwolnione drzwiczki.

AidsD - 08-04-2015, 11:55

Mi na poczatku nie odskakiwala klapka ale to byla wina linki, ktora wypadla z zaczepu, ktory jest pod nakladka na prog.
zet-em - 08-04-2015, 18:39

Potrzeba jest matką wynalazków...
U mnie też wyłamała się ta blaszka, szkoda mi było czasu na poszukiwanie takiego drobiazgu, więc sam dorobiłem - blaszka ze szczelinomierza 0,20 doskonale spełnia swoją rolę (śmiem stwierdzić, że lepiej niż fabryczna) :D

kisian - 09-04-2015, 17:40

Przesmarować zawiasy i rzeczoną blaszkę. U mnie też nie chciało otwierać bo było zapieczone połączenie na zawiasie. Przesmarowane, rozruszane i działa.