Off Topic - Obsesja i chęć zakupu Eclipsa 2 generacji
Conqeror - 07-04-2015, 00:09 Temat postu: Obsesja i chęć zakupu Eclipsa 2 generacji Witam, zarejestrowałem się na tym forum z powodu obsesji zakupu Mitsubishi Eclipse 2G.
Od dłuższego czasu jeżdze stara Astra 1.4 i chciałbym ostatnie lata mojej młodości pojeżdzić jakimś fajnym sportowym autem ( puki się nie ożenie ,nie pojawi sie dziecko itp. ). Wybór padł własnie na Eclipsa 2 generacjiz racji że jest to dość kultowe autko .
Miło by było usłyszeć pare wskazówek od osob ktore na codzień poruszają się tym samochodem. Nie tylko zalety lecz także na co zwrócić uwage przy zakupie jak i dalszej eksploatacji.
Nie jestem szaleńcem, nie wchodze bokiem, nie driftuje ani nie cisne do odciny. O autko będe dbał i przemieszaczał sie spokojnie. Oczywiscie musi zaistnieć w tym pojeżdzie instalacja lpg. Wiem że to nie jest zdrowe, ale warto wiedzieć jak ten silnik znosi gaz .
Słyszałem o skrzyni iż należy jakiś specjalny olej dolewać oraz o zawieszeniu które często dostaje po tyłku na naszych polskich drogach. Czy sa jakieś inne usterki ktore mogą wystapić podczas normalnego użykowania tego samochodu ?
Załważyłem że z korozją jakiegoś problemu nie ma ...
Czym sie rózni wersja amerykańska od europejskiej ?
Czy cięzko jest dostać części zamienne ( zawieszenie , rozrząd ) ?
Z góry dziękuje za zainteresowanie się tematem. Pozdrawiam Marcin
|
|
|