Carisma - FAQ - [Cari 1.9DI-D] Montaż lusterek elektrycznych
BTTOS - 17-04-2015, 12:50 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Montaż lusterek elektrycznych Witam, przy próbie wyjmowania wkładu do lusterka prawego ułamał się kawałek takiego białego plastiku przy pomocy, którego następuje regulacja. Chciałbym wymienić lusterko i szukam poradnika jak zabrać się do tej naprawy. Myślę, że trzeba się dostać tam jakoś od bocznych drzwi. Ale są jakieś zaślepki, nie ma śrub. Proszę o krótki opis montażu takiego lusterka. Drugie lusterko lewe przestało grzać i nie wiem co jest przyczyną.
apg2312 - 17-04-2015, 14:37
Musisz ściągnąć tapicerkę z drzwi, inaczej nie dostaniesz się do złączki wiązki elektrycznej. Dodatkowo delikatnie podważasz trójkątną plastikową zaślepkę nad tapicerką z przodu drzwi, no i oczywiście dwie śruby mocujące uchwyt lusterka, są dostępne po złożeniu lusterka.
Batmanikus - 17-04-2015, 17:50
Ostatnio przerabiałem wymianę lusterka. Ściągasz tapicerkę drzwi - pod zaślepkami są śrubki, musisz odkręcić czarny trójkąt, potem jego ramkę, wyciągasz gąbkę, która zapobiega klepaniu kabla. Od strony zewnętrznej wykręcasz dwie śruby, ja bałem się, że nakrętki mi gdzieś wpadną ale nie ma obawy - nic takiego się nie stanie. Sprawa zdecydowanie prostsza niż wygląda
Choć mogliby to uprościć - gdyby dali kabel w dół to można by go wyciągnąć od zewnątrz razem z wtyczką. Ale nie, to Japonia...
BTTOS - 21-07-2015, 18:37
Witam czy oryginalne wkłady do lusterek elektrycznych do Carismy sprzed liftu pasują do wersji po lifcie?
|
|
|