Outlander II GEN Techniczne - filtr paliwa
dhadrys - 21-04-2015, 11:57 Temat postu: filtr paliwa Witam
moze banalne pytanie .ale gdzie znajduje sie filtr paliwa w outku II 2.4 benzyna 170 km .za cholere nie moge znalezc
Drugie pytanie to jak poznac ze skrzynia cvt nie dziala prawidlowo ? jezdzilem caly czas skrzynia tiptronic i teraz to wydaje mi sie ze sie slizga bo wciskajac w podloge gaz to po chwili 6 tyd obrotow.oczywiscie tylko na probe tak zrobilem.
Hubeeert - 21-04-2015, 12:18
Filtr paliwa
http://mmc-autoelectric.o...4625AB00ENG.pdf
dhadrys napisał/a: | Drugie pytanie to jak poznac ze skrzynia cvt nie dziala prawidlowo ? jezdzilem caly czas skrzynia tiptronic i teraz to wydaje mi sie ze sie slizga bo wciskajac w podloge gaz to po chwili 6 tyd obrotow.oczywiscie tylko na probe tak zrobilem. |
Samochód przyspiesza?
To jest skrzynia CVT - Gaz w podłogę oznacza, że silnik osiągnie obroty równe max momentowi a samochód będzie przyspieszał przy stałych obrotach silnika.
dhadrys - 21-04-2015, 14:59 Temat postu: cvt tak auto przyspiesza , ale zauwazyłem jak juz dojechał do 140km/h i gaz do podłogi to moment i 6 tys obrotów a przyspieszenie było na liczniku nie było adekwatne ,i dlatego pytam czy poprostu cvt taka ma specyfike a ja moge spać spokojnie
rezon - 21-04-2015, 15:26
dhadrys napisał/a: | moge spać spokojnie | tak, nawet podczas przyspieszania
Hubeeert - 21-04-2015, 16:09
dhadrys napisał/a: | poprostu cvt taka ma specyfike a ja moge spać spokojnie |
Dokładnie
pamiętaj tylko o wymianie oleju
dhadrys - 22-04-2015, 07:28 Temat postu: cvt no przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni, i chyba tylko serwis mi został , bo nie wiem komu dać zeby nie spaprał roboty;) a wymienić chcę cały olej a nie połowe , polecacie kogoś z woj. lubuskiego?jakiś warsztat
kubabrzesko - 23-04-2015, 20:39
A kto wie gdzie jest filtr paliwa w outlanderze II 3.0 V6 ??
Przy okazji spytam czy skrzynia biegow w 3,0 v6 z napedem S-AWC ma filtr oleju
?
paweldm - 26-04-2015, 23:10
2.4 nie ma przekładni hydrokinetycznej, więc nie powinno być problemu ze spuszczeniem oleju, natomiast nie wiem czy to nie ma wpływu na układ sterowania skrzynią.
dhadrys - 27-04-2015, 11:57
co ma wpływ na układ sterowania skrzynią?? wymiana czy wymianiana samemu?
paweldm - 27-04-2015, 20:07
Poza zasadą działania przekładni cvt nie wiem jak jest realizowane sterowanie (zmiana przełożeń). Miałem kiedyś citroena ze skrzynią zautomatyzowaną, gdzie w skrzyni olej który sterował zmianą przełożeń i sterował sprzęgłem znajdował się pod ciśnieniem i do wymiany potrzebny był program serwisowy, który umożliwiał "spuszczenie" ciśnienia, przy wymianie oleju w skrzyni biegów.
|
|
|