To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] PRZEKAŹNIK ŚWIATEŁ..

ROOB - 17-02-2007, 16:14
Temat postu: [E52A 1.8] PRZEKAŹNIK ŚWIATEŁ..
WITAM..
mam małe pytanko. czy ktoś może wymieniał przekaźnik świateł?
znajduje się gdzieś przy schowku... ostatnimi czasy nie zawsze działa i trzeba chwilkę pokręcić by zadziałały światła.. może ktoś wie jaki to przekaźnik i gdzie ewentualnie można go kupić? dziękuje..
pozdrawiam.

Tomek15 - 20-02-2007, 10:34

Witam
przerabiałem temat latem, kupisz przekazniczek na allegro z rozbitych galów na części ja kupiłem swój za 20 zł umieszczony jest po lewej stronie gdzieś za włącznikiem świateł przeciwmgielnych mała kostka 30mm+30mm z 3 wsuwkami na kable znajdziesz go bez problemu

Pozdrawiam Tomek

ROOB - 20-02-2007, 17:16

witam..
cóż... przekaźnik jest u mnie chyba w okolicy schowka po prawej stronie.. słychać "go" jak staram się zapalić światła... nie zawsze... czasami musze chwile "pokręcić" ale jak już załapie to tam właśnie słysze "pstryk" :mrgreen: ale oczywiście sprawdze...
pozdrawiam...

Anonymous - 20-02-2007, 23:24

tez tak mi sie wydaje ze za (lub pod) schowkiem, moze Tomek15 mial na mysli przerywacz kierunkowskazow... no i najlatwiej tak jak pisal Tomek15 z rozbitka na allegro lub wymontuj go i do elektryka - moze znajdzie jakis zamiennik bo do tego auta to nie predko dostaniesz w jakims sklepie :?
Adaho_krak - 20-02-2007, 23:28

zanim zmienisz przekaźniek sprawdz wyłącznik bardziej bym na niego stawiał może styki nie czyste :) przekaźniek raczej pada i koniec - nie dycha, a Twój jakby był sprawny, możliwe że brak styku na gnieździe przekaźnika najlepiej podjedź do jakiego elektryka magika niech wybada co i jak czasem wystarczy psiknąc jakimś kontakt spray'em i po sprawie na dłużej