To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Obrotomierz

MrowaSO - 22-04-2015, 21:37
Temat postu: Obrotomierz
Witam
Mam przyjemność jeździć coltem już pełny tydzień ale zaczyna mnie denerwować pewna sprawa. Brak obrotomierza. Posiadam rocznik 98' problemem jest także iż w moich zegarach działa tylko światło prędkościomierza, żadna rezerwa itp wszystko ciemne choć żarówki wymienione.
Kolejna sprawa, jak ustawić światła ponieważ jedno świeci wyżej a drugie mocno niżej i chce wyrównać.
Chciałbym się także zapytać czy jest możliwość wymiany na zegary z obrotomierze, ponieważ takie widziałem nawet w 97' rocznikach.

PS Wam też po ustawieniu zegara tak po 3 dniach opóźnia 10-15 minut?

robertdg - 22-04-2015, 21:53

Światła ustaw na stacji diagnostycznej to kosztuje koło 20zł
bonkesku - 23-04-2015, 15:05

Możesz śmiało wymienić. Ale zegary powinny być od danej wersji silnikowej, przykładowo 1.3 12v do 1.6 nie podejdzie i odwrotnie, zegary działają plug & play masz rocznik 98 wiec raczej nie będzie potrzeby podłączania kabelka do ecu (najczęściej trzeba to robić w coltach 96r) Co do podświetlenia sprawdź bezpieczniki,albo odwrotnie wsadzasz żarówki :) a światła tylko i wyłącznie na stacji diagnostycznej, ostatnio byłem u siebie, zaplacilem 15zł, efekt? Nikt mi już po oczach nie wali drogowymi mimo że miałem wl swiatla mijania :D