Nasze Miśki - Moj Pinik
Anonymous - 28-10-2005, 16:10 Temat postu: Moj Pinik z poczatkiem wrzesnia 2003 roku zanabylem w salonie Misia Pajero Pinin w wersji krotkiej z silniczkiem 1.8 MPI oaz 114 kucykami pod maska. Przez rok pomyklalem na orginalnych kapciach (Brigestone H/T 215/65R16) ale jednak powoli zaczely sie scierac no i coraz mocniej dochodzilem do przekonania, ze nie nadaja sie do jazdy terenowej. W roku 2004 zakupilem oponki Kelly SAFARI 205/70R16 MT i od razu jazda autkiem w terenie jak i na czarnym ulegla diametralnie zmianie. W terenie wlasciwosci trakcyjne poprawily sie znacznie, ale na asfalcie komfort jazdy spadl - gumy sa ciezkie i glosne i slychac je w kabinie juz przy 40 km/h ale na wybojach autko zachowuje sie lepiej niz na orginalnych gumach. Wywalilem chlapacze bo troszke przeszkadzaly no i zaczela sie powazniejsza zabawa w terenie. Jedze nim do dzisiaj, ale powoli planuje go zmienic na cos innego, a co to sie dopiero okaze, ale na pewno terenowego z napedem na 4 kola Co do zdjec to mozna je obejrzec na stronie: http://www.pinin.xu.pl - dawno nie aktualizowalem, ale zdjecia sa i opis autka tez jest przez ten okres kiedy nim jezdze nie mialem powodow do narzkean - z zawiecha nic sie nie dzialo, z silnikiem tez nie, jedyny mankament to blacha w miejscach laczenia - lekko chwyta ja rdza, ale na to tez jest sposob - wystarczy poraktowac takowe miejsce WD-40 i powtarzac taka czynnosc pare razy rocznie i nic nie ma prawa sie dziac... poza tym rdza przewaznie pokazuje sie na laczeniach slupkow w bagazniku oraz na wydechu... jesli kogos zainteresuje furka i jej dokladniejsza historia to ladowac sie na strone
Anonymous - 31-10-2005, 00:16
No to jeszcze zamieszcze pare fotek mojego miska
- z tylu
- z przodu
- oponka
- z przodu + 2 puszki TAtry pils
- z boku
- w gorach
- w gorach 2
- wycieczka krajoznawcza
- w srodku - kokpit
- maly off-road
- off-road 2 - troszke blotka
Anonymous - 31-10-2005, 00:17
tatry pils i ???
Hubeeert - 31-10-2005, 01:05
No nie powiem całkiem fajny baby-Pajero
tak poza konkursem - mam do niego service manual i do pajero i do Pajero sport takmi sie jakoś przyplątały bidne i siedza na dysku bezpańskie
Anonymous - 31-10-2005, 17:06
Cutie napisał/a: | tatry pils i ??? |
i z tego co pamietam to puszka orzeszkow ziemnych solonych a co?
Anonymous - 31-10-2005, 17:11
Hubeeert napisał/a: | No nie powiem całkiem fajny baby-Pajero |
Dziekuje
Hubeeert napisał/a: | tak poza konkursem - mam do niego service manual i do pajero i do Pajero sport takmi sie jakoś przyplątały bidne i siedza na dysku bezpańskie |
no ja mam u siebie w bagazniku manual tak, ze jak na razie dzieki
Anonymous - 31-10-2005, 17:16
c24rny napisał/a: | Cutie napisał/a: | tatry pils i ??? |
i z tego co pamietam to puszka orzeszkow ziemnych solonych a co? |
mi sie to skojarzylo z pudelkiem na dzdzownice dla wedkarzy
Anonymous - 31-10-2005, 19:12
No wtedy nie bylismy na rybach, tylko na malej wycieczce nad rzeka
Rafal_Szczecin - 31-10-2005, 19:14
myslalem ze znaczek na grillu powinien byc srebrny ...
a co do autka to suuuper ze nie wykorzystujesz go tylko i wylacznie do jezdzenia po asfalcie lecz zabierasz go tez w troszke ciezszy teren bo niby do tego jest przeznaczony suuuuper ze sie nim bawisz
Moominek - 31-10-2005, 20:05
Bajer autko! Moje skryte marzenie zanabyć dwuślada co to błotka bać się nie będzie Ehhhhh... pomarzyć. Życzę przetarcia nieprzetartych szlaków!
Hubeeert - 31-10-2005, 20:07
c24rny napisał/a: | no ja mam u siebie w bagazniku manual |
user manual czy service manual
Anonymous - 31-10-2005, 20:15
Rafal_Szczecin napisał/a: | myslalem ze znaczek na grillu powinien byc srebrny ...
|
bo to Rafalku nie jest znaczek tylko naklejka rajdow 4x4 o taka:
Rafal_Szczecin - 31-10-2005, 20:52
chodzilo mi o znaczek 3 diamentow ze jest czerwony, bylem przekonany ze w 2002 roku juz pownien byc srebrny a nie o znaczek na orurowaniu, lecz ten tez jest piekny
Anonymous - 31-10-2005, 22:45
aha - no widac mam braki w znajomosci terminologii chodz offroadowcy grillem nazywaja wlasnie to co mialam na mysli
Kofi - 31-10-2005, 23:29
ladny ten pininek....wersja 3d jest zdecydowanie ladniejsza od 3d rav4. Jednka 5d rav jest juz nie do pobicia pod wzgledem wygladu jak dla mnie i 5d pinin tu wymieka. A duuże PAGERO to moje mazenie. Przesliczna fura i wszystkie inne wymiekają.
|
|
|