Sigma/Diamante Ogólne - Mój misiaczek
orzech111 - 29-04-2015, 20:26 Temat postu: Mój misiaczek Jestem już troszkę na forum, a jeszcze należycie nie zaprezentowałem swojej damy, tymbardziej że obiecałem ;p
Ojciec miał kiedyś Toyote Celice rok 1982, to było pierwsze auto którym nauczono mnie jeździć i pokazało niezawodność starych japonców, poszło za pare zł do łepków bo rdza ją zjadła ale stąd właśnie zamiłowanie do starych japonskich samochodów, zawsze chciałem mieć stare, rzadkie, wyrużniające się japońskie auto i się w końcu udało
Sigma Sedan
1992
12V (niestety) w manualu (na szczęście )
Gazu brak, lecz na pewno wleci, bo auto do jazdy na co dzien i do pracy
Kolor - grafit
Koła 18' na dystansach 2.5cm bodajrze
Kierownica i gałka momo drewno
Kupiona za 2200zł w Szczecinie
Z plusów to to, że blacharsko jest bardzo dobrze, poprzednik dbał, podwozie zakonserwowane, nadwozie wielokrotnie malowane, całość po polerce, większych oznak rdzy nie ma, zdarza się odprysk czy parch, ale sporadycznie
Z minusów to silnik poszarpywał, ale już doszedłem, nie działa szyber, lusterka, uboga wersja (brak kimy, siedzenia manualne,) cieknie przekładnia kier, ale lekko i dużo pali, za 50zł robię 70km, cykl miejski.
Pare fotek
Plany? Oczywiście doprowadzenie do stanu igła, teraz jeźdzenie a potem trzymanie w garażu pod kocykiem dla mojego syna który kiedyś mam nadzieje się pojawi
Pozdrawiam wszystkich, już nielicznych sigmowców i liczę na jakąś ocene ;p
wojtas - 29-04-2015, 23:17
Felga robi robotę, pasuje do sigmy Ale brak klimy... to prawdziwy rodzynek
Ps.Zmień kierownicę, bo pasuje jak świni siodło taki żarcik
szpala85 - 29-04-2015, 23:43
wiecej fotek !!!
kolor taki sam jak mój
btw . chyba antena elektryczna ci padła ?
marycjusz - 30-04-2015, 10:13
Wygląda świetnie, ale z tym brakiem rdzy to bym się tak nie podniecał, w wolnej chwili np. wywal fotele i wykładziny z wnętrza i się okaże Obym się mylił i życzę Ci tego Fajna fura !
angelos - 30-04-2015, 19:58
Bardzo dobrze sie prezentuje. W Szczecinie musicie miec dobre drogi skoro jezdzisz na 18stkach
lukasz12 - 30-04-2015, 23:28
wojtas napisał/a: | Felga robi robotę, pasuje do sigmy Ale brak klimy... to prawdziwy rodzynek
Ps.Zmień kierownicę, bo pasuje jak świni siodło taki żarcik |
Nie ma klimy, ale ma dach chociaż. A klimę idzie założyć jak masz dawcę. Dach już ciężej ;/
[ Dodano: 30-04-2015, 23:29 ]
szpala85 napisał/a: | wiecej fotek !!!
kolor taki sam jak mój
btw . chyba antena elektryczna ci padła ? |
To jest jeden z popularniejszych kolorów na Sigmie sprzed liftingu
wojtas - 01-05-2015, 09:25
lukasz12, jak założysz klimę, to już nie będzie "rodzynkiem". Takie przeciwieństwo do super wypasionych sigm z ecs-em, tcl-em, skórą itp.
VirMan - 03-05-2015, 00:52
Miło słyszeć że ktoś działą z tymi autkami - ja namawiam na kombika kolejnych dalszych teściów na kupnie Ładne auteczko- oby służyło
mmatulek - 04-05-2015, 20:51
Wygląda ładnie.
|
|
|