To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C5X 88-92] z cyklu WTF?!

Anonymous - 18-02-2007, 19:10
Temat postu: [C5X 88-92] z cyklu WTF?!
takie pytanie.. bo odkurzalem dzisiaj (wreszcie mialem czas od kupna) mojego Colcika 1.5 `90 8v GLXi i znalazlem pod siedzeniami obydwoma przednimi kabelki wychodzace z podlogi zakonczone "wtyczkami".. i nie wiem od czego one sa, moje pierwsze skojarzenie - moze do podgrzewanych siedzen za doplata? czy ktos wie moze? fotki daje tu bo specialnie duze zrobilem zeby bylo wyraznie widac:

oraz pytanie.. to na drugiej focie, wystajace z podlogi.. te jak gdyby szyny.. to do czego one sa?
ogolnie zaczynam moja przygode z Coltem wiec wypadalo by wiedziec ;)

Hubeeert - 18-02-2007, 19:15

qubex napisał/a:
takie pytanie.. bo odkurzalem dzisiaj (wreszcie mialem czas od kupna) mojego Colcika 1.5 `90 8v GLXi i znalazlem pod siedzeniami obydwoma przednimi kabelki wychodzace z podlogi zakonczone "wtyczkami".. i nie wiem od czego one sa, moje pierwsze skojarzenie - moze do podgrzewanych siedzen za doplata?

dobre skojarzenie

[ Dodano: 18-02-2007, 19:16 ]
qubex napisał/a:
oraz pytanie.. to na drugiej focie, wystajace z podlogi.. te jak gdyby szyny.. to do czego one sa?
nadmuch
Anonymous - 18-02-2007, 19:34

dzieki Hubeeert za szybka odpowiedz! :)
a to czemu nadmuch jest tylko z jednej strony? :P
i czyli jak dokupie siedzenia podgrzewane z Colta lub Lancera z tego rocznika to beda pasowaly?

saphire - 18-02-2007, 19:39

Ewentualnie może też do podpięcia bocznych poduch tych montowanych w boku fotela - jak w Carismie ale nie jestem pewien czy do Coltów był taki bajer - raczej tak jak Hubeert napisał - podgrzewanie foteli
Hubeeert - 18-02-2007, 19:43

saphire, w C5xA nie bylo poduszek powietrznych. Natomiast na niektorych rynkach wystepowaly napinacze pirotechniczne pasow - na przyklad w USA. Tyle ze nie bylo zadnych kabli na zewnatrz.

Gdybys chcial miec podgrzewane fotele potrzebujesz jeszcze sterowanie i przekazniki.

Anonymous - 18-02-2007, 19:52

Hubeeert napisał/a:
Gdybys chcial miec podgrzewane fotele potrzebujesz jeszcze sterowanie i przekazniki.

a nie mozna calego "kompletu" z np lancera jakiegos dostac? albo colta? gdybym znalazl na allegro lub szrocie? :P i jak z tym nawiewem? jeszcze raz dzieki za informacje :)

Hubeeert - 18-02-2007, 20:04

qubex napisał/a:
a nie mozna calego "kompletu" z np lancera jakiegos dostac? albo colta? gdybym znalazl na allegro lub szrocie

Jak znajdziesz to jak najbardziej mozna. Tyle ze trudno upolowac.

[ Dodano: 18-02-2007, 20:06 ]
Co do nadmuchu - zdjecie robiles pod fotelem pasazera prawda? ;-)

Anonymous - 18-02-2007, 20:57

yyyyyyy juz sie pogubilem ale chyba tak :P jutro jak bedzie jasno to moge sprawdzic dokladniej.. a czemu pytanie?
to moze sie uda upolowac :D a pasuja tylko z tych lat produkcji (89-92)? czy z innych tez? oczywiscie bez przerobek..

Hubeeert - 19-02-2007, 02:05

qubex napisał/a:
a czemu pytanie
A zwrociles uwage na to ze przed fotelem pasazera podloga jest uniesiona z lewej strony w ksztalt takiego trojkata? To wlasnie kanaly do nawiewu.
qubex napisał/a:
tylko z tych lat produkcji (89-92)? czy z innych tez? oczywiscie bez przerobek
Bez przerobek tylko z tych. Tyle ze nie sa to te "kubelki"

Chyba nawet wiem kto takie ma tyle ze dla siebie juz zamowilem...

Anonymous - 20-02-2007, 21:42

Panowie.... te "szyny" o których mowa, są tylko pod siedzeniem pasażera i pierwotnie był tam montowany dodatkowy schowek (gdzieś widziałem na fotkach z jakiegoś zlotu).
Tzn. nie jestem pewien na 100% ale wyglądało to dosyć ogyginalnie :) Nie chodzi mi o nawiew tylko te bezpośrednio wysające z fotela (też tak mam.)

Jak zwykle nie doczytałem.... z góry przepraszam. ale może komyś sie przyda :P

tomusn - 20-02-2007, 22:34

promil69 napisał/a:
Panowie.... te "szyny" o których mowa, są tylko pod siedzeniem pasażera i pierwotnie był tam montowany dodatkowy schowek

aaaa te szyny...
faktycznie, jest tam taka szuflada, komuś wypadła i nie masz...
ale to co wystaje z podłogi to nawiew na nogi pasażerów z tyłu!

Hubeeert - 21-02-2007, 13:17

qubex napisał/a:

No jakby o czyms innym mowimy promil69. Ty o szynach mocowanych do fotela i sluzacych do schowka a qubex o tym co z podlogi wystaje ;-)

Anonymous - 22-02-2007, 23:50

Hubeeert napisał/a:
qubex napisał/a:

No jakby o czyms innym mowimy promil69. Ty o szynach mocowanych do fotela i sluzacych do schowka a qubex o tym co z podlogi wystaje ;-)

dokladnie! :) o te szyny mi chodzilo bo nie umialem tego inaczej okreslic.. ale dzieki przy okazji za ta informacje o brakujacym schowku.. moze kiedys skompletuje wszystkie brakujace elementy.. ale ciezko znalezc na jakims szrocie Colcika na czesci we wrocku :(

Serek - 23-02-2007, 11:30

qubex Bier autogielda w łape i dzwońta :mrgreen: Coltów, Carism i Lancerów jak mrówków. Poza tym zadzwoń do Auto Marpo na wylocie na Warszawę (Zakrzów). Mają dużo części do Mitsubishi używanych.