Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] regulacja nawiewu nie działa
theg - 13-05-2015, 11:07 Temat postu: [I 2.0] regulacja nawiewu nie działa Witam,
Od jakiegoś czasu coś się stało z regulacją nawiewu, nie da rady ustawić go na szybę czy jakkolwiek - wieje tylko do przodu.
I jak to ostatnio bywa, warsztat nic nie wniósł do sprawy, tylko stwierdził, że to prawdopodobnie płytka elektroniczna do kontroli nawiewu, czy coś takiego.
Ale skąd taką zdobyć, albo jak naprawić, to już czarna magia
Ktoś jest w stanie coś więcej powiedzieć? Z góry dziękuję.
Pozdrawiam!
Grzegorz
nasa111 - 13-05-2015, 20:28
u mnie było rok temu to samo. Pomogło zdjęcie plastikowego panelu pod kierownica od strony tunelu i przesmarowanie plastikowych białych kółek zębatych które sterują nawiewami. Działa do dziś.
W@sio - 13-05-2015, 21:30
Napisz jeszcze czy masz manualną klimatyzację, czy automatyczną... wnioskuję, że automatyczną po "płytce elektronicznej" kup używany panel klimy na allegro, popytaj na szrotach z mitsu... naprawa - wyciągasz jedno, wpinasz drugie i ma działać - wymiana trwa okolo 15 minut
mckloucek - 11-07-2015, 15:58
Ja miałem podobne doświadczenie. Zaraz po zakupie coś się popsuło i nie ważne w jakiej pozycji było pokrętło wiało tylko z konsoli środkowej.
Zepsuty silniczek sterujący klapami. Był zawilgocony i się spalił. Zamienników brak, nowy w ASO 1802 zł.
Udało się zregenerować i teraz wszytko działa.
|
|
|