To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - wreszcie moj Colcik 1.5 v8 `90

Anonymous - 18-02-2007, 19:30
Temat postu: wreszcie moj Colcik 1.5 v8 `90
no to moja kolej na opowiesc jak to spotkalem sie z moim coltem :)
2 lata temu zrobilem prawojazy, pol roku czekalem na jakies auto.. i kupilem.. fiata cinquecento (blah) 903 ccm. ogolnie nie bylo tragedii nie liczac silnika i przekladni kierowniczej (ktora byla do wywalenia i nowa kupilem), takie drobnostki jak rysy na lakierze czy porozpruwane siedzenia mi nie przeszkadzaly.. mialem go do 16 stycznia 2007 kiedy to mialem traumatyczne spotkanie z ciezarowka o 6 rano jadac odnosnie pracy.. nie ma co sie duzo rozpisywac, w kazdym razie wina kierowcy ciezarowki, cinquecento - rozbity bok (http://skocz.pl/ccvstir - takie ladne ;) ) i juz stwierdzilem ze nie warto naprawiac tylko cos innego kupic.. szukalem auta, stwierdzilem ze chce Forda Scorpio.. piekne auta, od zawsze mi sie podobaly.. ale drogie czesci i nie moglem nic dobrego znalezc.. w koncu zdecydowalem ze nie ma co sie za scorpio ogladac, pojechalem do autokomisu sprawdzic stan opla astry 1.4 `91 rok, czerwona (na stronie komisu piekne zdjecia, piekny opis i cena tez niczego sobie - 3 tys zl). poczytalem, podowiadywalem sie i bylem zdecydowany na astre.. przyjechalem i sie rozczarowalem (i teraz nie zaluje wcale) - progi na wylot przezarte, dziura w podlodze pod kierowca taka ze spokojnie mozna reke wsadzic.. astra odpadla z miejsca ale obok stal niepozorny (ale jakze cudowny ;d) mitsubishi colt.. srebrny kolor, `90 rok, 1.5 silnik, z wyposazenia to elektryczne lusterka tylko, przed rokiem przywiezione z niemiec, a ten rok uzytkowany przez kobiete.. obejrzalem dokladnie, tylko jedno gniazdo korozji (za ktore bede sie musial niedlugo wziasc) na tylnym nadkolu lewym, silnik ladny, ladnie chodzi, w srodku troche brudno ale wnetrze bagaznika ladnie zachowane.. kumpel go zobaczyl ktory sie porzadnie zna na autach, obadal dokladnie i mowi zebym bral. z minusow co mial - zatyrane sprzeglo (ktore z reszta padlo juz po paru dniach :/), ta korozja wlasnie, klocki hamulcowe do wymiany przednie (prawego nie bylo zupelnie), oraz wyciagniety mechanizm szyby kierowcy (ponoc sie cos tam urwalo) i szyba wstawiona na sile troche na skos (ktora tez bede musial jak najszybciej naprawic). cena 2000 zl, decyzja - biore :) na nastepny dzien juz sie cieszylem kolejnym wlasnym autem :) i juz po naprawie sprzegla i hamulcow jestem naprawde zadowolony. autko swietne, wrecz cudowne. wnetrze przestronne a nie ciasnota plastikowa ;) mam nadzieje ze mi jak najdluzej posluzy!
a teraz pare zdjec (troche duze wiec daje linka poprostu):
http://skocz.pl/colcik
tak, wiem jeszcze musze go umyc :oops: bo to az zal tak pozwolic autu wygladac..

Marcin-Krak - 18-02-2007, 19:46

qubex napisał/a:
(http://www.blaszczyk.pl/qubex/pisior/cienki%20vs%20tir/ takie ladne ;)

Pro¶ba o poprawienie linka :)
qubex napisał/a:
wrecz cudowne. wnetrze przestronne a nie ciasnota plastikowa

W cieniasie to raczej metalowe wnętrze.

Oby Ci bezawaryjnie służył i miłego użytkowania :biggrin:

Anonymous - 18-02-2007, 20:05

juz poprawiony link, sorka :)
mam nadzieje ze nie bedzie wiecej problemow z cuednkiem :D
a cc to fakt czysty metal, nawet plastiku za duzo nie bylo.. ;]

Hubeeert - 18-02-2007, 20:11

Moze sie ucieszysz jak Ci powiem, ze masz:
- fotele z GTi
- zamykany schowek w tunelu (rzadkosc)
- el lusterka (trudno dostac - uwazaj na lewe)
- niebieska tapicerke (fajnie wygada)

Samochodzik ladny - oby sluzyl.
W dziale FAQ/Downloads masz service manuale do niego - sciagnij sobie i milej zabawy

Serek - 18-02-2007, 20:14

Z jakiego komisu go brałe¶ ?
Anonymous - 18-02-2007, 20:52

oczywiscie ze sie uciesze :)
ale co do elektrycznych lusterek to dosc czesto spotykane w tym modelu z tego co widzialem po ogloszeniach ;>
a ten schowek w tunelu ma popsute zamkniecie ;/ w sensie ze sie nie domyka..
tapicerka no fakt ze ladna :) niebieska
aaaa i jeszcze jedno.. ponoc to dosc czeste w Coltach.. ma problem zeby lewy pas automatycznie zwijac..
manuale juz posciagalem, szkoda ze nie ma w PL :( bo niemca w ogole nie znam, ale z anglikiem sobie poradze..
Serek - w univer auto na opolskiej. kiedys sie na nich zrazilem bo chcieli mi wcisnac peugeota 205 zatyranego calego za 1,5 tys zl :/ ale jednak teraz sie zdecydowalem..
a Oni z Trzebnicy kupili (w umowie kupna z trzebnicy cena 1000 zl jest ;o ale pewno zanizona..) a i przebieg ma 133 tys km to wg mnie cofany chociaz sprzedawca sie zarzekal.. ale nigdy sie nie ufa sprzedawcom ;]
do zobaczenia na zlocie wkrotce ;)

tomusn - 18-02-2007, 22:25

1.5 w standardzie miał te "kubełki", (msz. powinny być w kolorze tylnych), a takze elekrtyczne lusterka.

dbaj o niego i niech Ci się dobrze jeĽdzi