To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Klamka od strony kierowcy

Bialybst - 23-05-2015, 21:36
Temat postu: Klamka od strony kierowcy
Witam, mam problem z moim Coltem CZ 1.1 2007 rok. Nagle przestał się działać zamek w drzwiach od strony kierowcy. Gdy zamykam przyciskiem na kluczyku, centralny zamek zamyka wszystkie drzwi oprocz tych od kierwocy. Pomaga jedynie zamkniecie za pomoca kluczyka włożonego w drzwi. Wie ktoś może jak rozebrać klamke, moze sie tam coś zatarło czy cos…

Dzieki za pomoc

robertdg - 23-05-2015, 23:15

Trzeba zdemontować tapicerke drzwi i sprawdzić czy dociera sygnał sterujący do zamka centralnego, istnieje mozliwośc uszkodzenia zamka centralnego lub wiązki elektrycznej gdzies po drodze (najczęsciej w peszlu między drzwiami a słupkiem)
Bialybst - 24-05-2015, 00:33

a jakis step by step gdzies znajde jak to zrobic?:P
ravusek - 24-05-2015, 11:05

Spróbuj zrobić kilka kombinacji zamykając auto z pilota, a potem otwórz i zamknij kluczykiem. Tzn. zamknij pilotem i otwórz drzwi wkładając kluczyk. Ja też kiedyś się tak zabawiłem to udało mi się zrobić tak że z pilota zamykałem tylko bagażnik, a drzwi musiałem kluczyk wsadzać w zamki.
Bialybst - 24-05-2015, 14:03

Ale ja bym chcial zeby normalnie zamykał pilotem wszystkie drzwi łacznie z bagaznikiem. Niestety nie zamyka ani otwiera drzwi kierowcy. Ktos wie jak zdjac zaslepke od srubki na klamce od wewnatrz? tak zeby jej nie pokiereszowac