Chcę Kupić Pajero - Pajero III 2002 3.2 DID Maków Mazowiecki - prośba o opinię
Owczar - 26-05-2015, 23:49 Temat postu: Pajero III 2002 3.2 DID Maków Mazowiecki - prośba o opinię Hej,
Czy zna ktoś to auto? Może coś więcej na podstawie ogłoszenia można powiedzieć?
Na co zwrócić uwagę przy ew. oględzinach?
http://allegro.pl/mitsubi...308.html#thumb/
Pozdrawiam
Heilsberg - 27-05-2015, 05:48
Można powiedzieć, że licznik skręcony o stówę najmniej.
zbyszekm2 - 27-05-2015, 08:27
Poproś o foty kierownicy, pedałów i siedzenia, będziesz wiedział więcej.
Owczar - 27-05-2015, 08:45
A tak przy okazji czemu lepiej szukac at niz mt?
Georg - 27-05-2015, 09:33 Temat postu: Re: Pajero III 2002 3.2 DID Maków Mazowiecki - prośba o opin
Owczar napisał/a: | A tak przy okazji czemu lepiej szukac at niz mt? |
Tę odpowiedź najlepiej wygooglać.
Owczar napisał/a: | Może coś więcej na podstawie ogłoszenia można powiedzieć? |
Krótki, niebezwypadkowy, bez udokumentowanej historii i wiarygodnego przebiegu, pewnie też bez letnich opon... ale cena jest zachęcająca.
Hubeeert - 27-05-2015, 10:25
Zdecydowanie w oczy rzuca się brak zdjęć prawej strony i tyłu - to może być oznaka widocznych śladów naprawy blacharskiej.
Poza tym - za mało zdjęć, przebieg to niewiadoma, trzeba by obejrzeć.
Owczar - 27-05-2015, 11:38
Z tego co znalazłem, to skrzynie manualne potrafiły się sypać nawet nie dobijając do 100tys. Rzeczywiście ilosć zdjęć jest podejrzanie mała i nie ma tam istotnych rzeczy.
Po przeczytaniu kilku wpisów dochodzę do wniosku, że warto szukać auta po 2003 roku i koniecznie ze skrzynią AT.
Ale tak ogólnie to podejrzewam, że znalezienie czegoś wartego zainteresowania w przypadku pajero nie będzie łatwe...
Georg - 27-05-2015, 12:03
Owczar napisał/a: | Ale tak ogólnie to podejrzewam, że znalezienie czegoś wartego zainteresowania w przypadku pajero nie będzie łatwe... |
Nie jest tak źle - da się spotkać naprawdę dobre egzemplarze.
Szukaj wśród zakupionych w krajowych salonach Mitsu.
TangoKK - 28-05-2015, 05:51
Owczar napisał/a: | Z tego co znalazłem, to skrzynie manualne potrafiły się sypać nawet nie dobijając do 100tys. |
Pierwszy raz słyszę. Dwumasa tak ale nie skrzynia.
Owczar - 28-05-2015, 09:12
Taką opinię czytałem gdzieś w internecie. Ktoś skarżył się, że skrzynia padła mu jeszcze na gwarancji. Dlatego pytałem tutaj co jest nie tak z tą skrzynią...
romek atomek - 28-05-2015, 11:31
gość się zgadza na przegląd w serwisie Mitsubishi - czemu nie spróbować...
wyjdzie co ma wyjść, Mitsu wystawi papier na wszystko - potwierdzający lub nie stan techniczny auta. fajna opcja - jakbym miał wydać te pieniądze to koszt takiego przeglądu w Mitsu na 100% by mi się opłacał. A nóż widelec wyjdzie też info o przebiegu auta i inne = powód zbicia ceny w oparciu o co jak co rzeczoznawcę... nie hejtowałbym tego ogłoszenia. co do opon - fajne AT'ki 50/50 miasto / lekki teren - Zima / lato - wielosezonówki .. czego chcieć więcej .. z 2,5k pln za nówki z wyważeniem trzeba pewnie dać.. no chyba że argument że "nie masz letnich opon w komplecie" - czyli jakich ? pajero na slicku ? OCB ?
czytaj może tak ; gdyby ten, kto sprzedał mi pinina - zaproponował taką opcję - pewnie zapłąciłbym z 1000 pln w Mitsu za wycenę - gdzie dowiedziałbym się że mam dopłacić jeszcze 15 tys pln do tego auta żeby nim wyjechać na drogę i mu zaufać .. a tak - kupiłem za 13,5 wsadziłem na dziś 12 i końca nie widać - może to Cię przekona .
i Gdyb Jakimś cudem - w Mitsu okazało sie że np do zrobienia jest tylko skrzynia i koszt byłby w mitsu 7k w serwisie normalnym 3k - to bankowo zbiłbym to z ceny przy kupnie samochodu .. tak czy siak - nie ma szansy stracić jeżeli jesteś zdecydowany. !!!!
|
|
|