Outlander II GEN Techniczne - Serwis Outlandera
JosephCorso - 29-05-2015, 11:36 Temat postu: Serwis Outlandera Hej
Szukam porady, chcę kupić outlandera, wersja II przed liftingowa, benzyna, roczniki od 2008 do 2009/2010 .
Zastanawiam się na co powinienem zwrócić uwagę przy ogl±daniu pojazdu.
Ewentualnie co sprawdzić w serwisie aby unikn±ć niepotrzebnych napraw itp.
Z góry dzięki za wszelkie opinie i uwagi.
Komandor - 29-05-2015, 22:30
Jeżeli to automat i z przebiegiem ~200 kkm to oczywi¶cie patrz na prace skrzyni biegów (płynne przeł±czanie, brak szarpnięć, reakcja na gaz). No i oczywi¶cie geometria w ASO ale to dotyczy kazdego auta. Kolejna sprawa to stan zawieszenia - Outek lubi poskrzypiec na wybojach (szczególnie zim±). Sprawdz stan powłoki pod autem - u mnie były drobne odpryski i konieczne zaprawki. Silnik 2.4 awaryjny nie jest chociaz gaz potrafi sprawić kłopoty. Było kilka akcji serwisowych dla O2 - ostatnia chyba z paskiem alternatora - warto sprawdzic w ASO.
Aleksander1965 - 30-05-2015, 20:13
Komandor napisał/a: | Jeżeli to automat i z przebiegiem ~200 kkm to oczywi¶cie patrz na prace skrzyni biegów (płynne przeł±czanie, brak szarpnięć, reakcja na gaz). No i oczywi¶cie geometria w ASO ale to dotyczy kazdego auta. Kolejna sprawa to stan zawieszenia - Outek lubi poskrzypiec na wybojach (szczególnie zim±). Sprawdz stan powłoki pod autem - u mnie były drobne odpryski i konieczne zaprawki. Silnik 2.4 awaryjny nie jest chociaz gaz potrafi sprawić kłopoty. Było kilka akcji serwisowych dla O2 - ostatnia chyba z paskiem alternatora - warto sprawdzic w ASO. |
Jest nowa akcja wymiana czujnika hamulca
JosephCorso - 02-06-2015, 11:40
Dzięki za podpowiedzi.
Na pewno się przydadz±.
|
|
|