To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Cicha akcja serwisowa

Aleksander1965 - 30-05-2015, 20:15
Temat postu: Cicha akcja serwisowa
Nazwałem cicha bo Mitsu wymienia wszystkim czujnik światła stop nie informując do końca każdego użytkownika (tutaj zależy od salonu) podobno ten poprzedni lubiał zaśniedzieć i nie uruchamiał swiatła stop.Dowiedziałem sie o tym pare dni temu goszcząc w Serwisie Mitsu w Rybniku .W Opolu nawet nic nie pisnęli...
Komandor - 31-05-2015, 01:13

Na benzyne 2.4 byly ostatnio az dwie akcje serwisowe: czujnik stopu i pasek alternatora. Ja dostałem powiadomienie tylko o jednej akcji. O nastepnej dowiedziałem sie z forum. Centrala Mitsu w Polsce widac uwaza za jak publikuje cos o tym gdzies tam to posiadacze aut nastepnego dnia juz napewno wszystko wiedza... A moze to kara za niekorzystanie z serwisu ASO?
krzychu - 31-05-2015, 07:05

Akcje serwisowe za pewne dzielą się na te które bezpośrednio narażają życie użytkownika (o tych muszą informować i wzywać) oraz te tego nie robią (te robią przy okazji)... Normalna praktyka.

Do tego w USA jest jakiś tam departament, który ma jakieś gigantyczne możliwości wpływania na koncerny motoryzacyjne... A w Europie takiego nie ma więc mają większą dowolność.

jorzyk1976 - 08-10-2015, 19:37

witam u mnie chyba jest ta wada gdyż światła stop raz się zapalają raz nie, tylko od kiedy ta akcja jest prowadzona i czy ewentualna wymiana jest za darmo. czy jest to ogłoszone na oficjalnej stronie producenta
qbota - 08-10-2015, 21:04

Komandor napisał/a:
Na benzyne 2.4 byly ostatnio az dwie akcje serwisowe: czujnik stopu i pasek alternatora. Ja dostałem powiadomienie tylko o jednej akcji. O nastepnej dowiedziałem sie z forum. Centrala Mitsu w Polsce widac uwaza za jak publikuje cos o tym gdzies tam to posiadacze aut nastepnego dnia juz napewno wszystko wiedza... A moze to kara za niekorzystanie z serwisu ASO?

Była jeszcze jedna akcja na koniec 2014 roku (serwo wspomagania układu hamulcowego). Ale nie wieszałbym od razu psów na "centrali": po prostu akcje dotyczą konkretnych numerów VIN. Pewnie, że być może tysięcy numerów ale akurat w daną sprawę Twój misiek może nie być zaangażowany.

Można też spoglądać tutaj
https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php
Szkoda, że nie ma tam newslettera odfiltrowanego tagiem "Mitsubishi"...

jorzyk1976 - 08-10-2015, 21:53

będę dzwonił do serwisu ciekawe co powiedzą mojego outka nie ma w zestawie tych numerów vin
dziku79 - 09-10-2015, 22:05

Po wezwaniu listownym (z numerem VIN) powiedzieli w serwisie że jednak nic nie wymieniają bo moduł jest prawidłowy, trochę strata czasu... a może lepiej dmuchać na zimne.
jorzyk1976 - 11-10-2015, 15:08

kontaktowałem się z serwisem w Białymstoku i odpowiedzieli że takowy czujnik w ramach akcji był wymieniony . u nich w papierach jest to zapisane ale ja u siebie nigdzie tego nie mama a ni faktury ani tez wpisu o takiej operacji w książce serwisowej. może być tak że u siebie w papierach wpisali wymianę a jej nie dokonali. ile może kosztować taki czujnik czy ktoś go wymieniał za kasę
lexus - 11-10-2015, 18:55

http://forum.mitsumaniaki...ntrolka+%B6wiec przejzyjcie ten wątek
leszek044 - 15-10-2015, 18:22

dziku79 napisał/a:
Po wezwaniu listownym (z numerem VIN) powiedzieli w serwisie że jednak nic nie wymieniają bo moduł jest prawidłowy, trochę strata czasu... a może lepiej dmuchać na zimne.

Witam, ja swój vin znalazłem na liscie serwisowej,tylko pozostaje zadzwonic i zapytac.Może do pierwszego właściciela dotarła informacja o akcji serwisowej,tylko mój Misiek jest z 2008r pierwsza rej 2009r.Pytanie czy to nie za stare auto? :D :D

emil_d - 15-10-2015, 20:17

leszek044 napisał/a:
dziku79 napisał/a:

Witam, ja swój vin znalazłem na liscie serwisowej,tylko pozostaje zadzwonic i zapytac.Może do pierwszego właściciela dotarła informacja o akcji serwisowej,tylko mój Misiek jest z 2008r pierwsza rej 2009r.Pytanie czy to nie za stare auto? :D :D

Jak jesteś na liście to dzwoń do serwisu

macia - 15-10-2015, 22:09

Jak jest twój vin na liście, to aso bezpłatnie sprawdza i jeśli numer seryjny etasca, który masz u siebie podlega wymianie (bo nie wszystkie się psują - dlatego muszą sprawdzić po numerze seryjnym), to zrobią to od ręki - 20 minut. U mnie tak właśnie było.
PINGWIN - 29-10-2015, 13:39

Wcale nie musi być na liście.
Ja mam swojego z Włoch i na liście go nie było.
zadzwoniłem do serwisu i po sprawdzeniu okazało się że podlega wymianie.
lista jest tylko do aut sprzedanych w Polsce ale akcja obejmuje wszystkie auta.

leszek044 - 14-11-2015, 11:55
Temat postu: Cicha akcja serwisowa
Ja już po wymianie czujnik stopu i moduł etaks. Trwało to godzinkę i oczywiście wszystko za free.

A i jeszcze jedno,sprawcie sobie czy wam wszystko działa bo u mnie przestały składać sie lusterka z pilota(pan z serwisu powiedział że sobie zle skopiował dane z modułu) 8)

damianb193 - 12-01-2016, 22:26

Witam, dziś przyszedł mi list z Niemiec i po przetłumaczeniu go z grubsza wyczytałem że mój Outek także musi się stawić w serwisie z tym problemem. I piszę do was z pytaniem czy możecie polecić jakiś sprawdzony serwis na terenie warszawy?