To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Kluczyk do haka w Outlanderze

krecisie - 05-06-2015, 14:14
Temat postu: Kluczyk do haka w Outlanderze
Witam wszystkich
nieedawno zakupiłem OII z dopinanym hakiem , jednak bez kluczyka (zaginął nieużywany).
Może miał ktoś podobne doświadczenie jak rozwiązać problem ewentualnego dorobienia kluczyka ? Czy przeciętny ślusarz sobie z tym poradzi bez rozbierania mechanizmu?? Hak jest w tej chwili odpięty.

macia - 07-06-2015, 22:03

Nie wiem jak u was, ale w Lublinie mamy magika od dorabiania kluczy 8)
Rzuci okiem na zamek i zaraz masz kluczyk, a poza tym otwiera wszystko co ma zamek :lol:
Ucho od śledzia :wink:
Poszukaj takiego Kwinty u siebie :finga:

Komandor - 07-06-2015, 23:01

Ha, ja kiedys zatrzasnąlem auto (nie O2) z kluczykami wewnątrz i zdesperowany zadzwoniłem na 997 pytając o złotą rączkę od zamków... dyżurny dał namiary, magik się zjawił i otwarcie zajęło 1 minutę bez uszkodzeń...
krecisie - 08-06-2015, 19:10

skoro u was znajdzioe sie ktoś taki to pewnie i u mnie. dam znac jak załatwie temat.
visitor - 08-06-2015, 20:04

W kazdym miasteczku jest fachowiec. Pytaj osoby dorabiające klucze. Zanioslem magikowi kompletny zamek a on zrobil mi klucz. Wiem cuda ale się zdarzają ;)
Uzorek - 11-06-2015, 09:20

Witam.
Ja miałem taki problem i w Intercarsie mogą ściągnąć taki klucz na zamówienie (podajesz nr z bębenka jeśli czytelny) ale mi powiedzieli 100 zł za kluczyk i do 4 tygodni czas oczekiwania. U mnie magików mało i żaden nie chciał dorobić. Kupiłem http://allegro.pl/adapter...5438841464.html i wymieniłem, mam 2 klucze i nowy adapter - koszt 129 + przesyłka.

elmundialo - 22-07-2015, 20:51

Kupiłem tak jak kolega wyżej chyba nie na alegro lecz cena taka sama
herbi - 26-08-2015, 22:16

Jak dobrze, że w moim westfalskim haku mam dwa kluczyki. Osobiście nie wiem, czy przeciętny ślusarz by sobie poradził, to chyba ślusarza trzeba by było zapytać ;)
krecisie - 24-10-2015, 10:29

Ja mam tak hak dopinany, że działa jak na zatrzask.
Pojawia sie wtedy zielona taśma przy zamku co pewnie oznacza ze jest zapięty. po przekreceniu całym zamkiem jest odpięty i widać taśme czerwoną. Kluczyka do haka nie mam . Czy można uzywac w ten sposób haka nie blokując go dodatkowo kluczykiem?
Może dla niektórych to śmieszne pytanie ale pytam dla pewności bo nie mam w tym żadnej orientacji czy ten kluczyk jest potrzebny do jazdy z przyczepą czy wystarczy dopiąc hak i jechać?

supeer - 03-11-2015, 19:42

mozesz smialo jechac, kluczyk sluzy tylko do blokady mechanizmu, bez kluczyka samoczynnie hak nie wypadanie. Musialbys recznie przekrecic ten mechanizm