To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Wahacz... o co chodzi z tą ceną?

Seferiel - 08-06-2015, 08:49
Temat postu: Wahacz... o co chodzi z tą ceną?
Mam do wymiany sworzeń wahacza i tuleje. Chciałem zamówić na allegro i tu uwaga natknąłem się na taką oto aukcję:

http://allegro.pl/wahacz-...5345919020.html

I teraz moje pytanie.... o co chodzi ? :mrgreen: wahacz jest tańszy od kompletu tulei. Jak myślicie czy to się będzie trzymać ? Ma dwa lata gwarancji bez limitu kilometrów...

visitor - 08-06-2015, 11:45

Tak gwarancja zostanie uznana jeśli wymienisz komplet zawieszenia. Do cinquecento kupilem budzetowe amory to pisalo że gwarancja ważna jest tylko wtedy gdy wymienimy na nowe, wszystkie elementy z nim współpracujące.
Seferiel - 09-06-2015, 08:00

Nikt tego nie kupował ???:P
paweldm - 09-06-2015, 10:17

Zapytaj się o warunki gwarancji? Warto także zapytać się o producenta części.
Z amortyzatorami tez jest różnie. Ja jakieś pół roku temu wymieniałem w żonie aucie i był tylko warunek, iż muszę wymieniać w warsztacie, który operację montażu potwierdzi na karcie gwarancyjnej. W sumie i tak dobrze wyszło, bo okazało się, że było przy tym sporo roboty.
Co do wahaczy, to ja swoje japońskie nazwy nie pamiętam kupiłem po 160zł sztuka, trafiły mi się z wyprzedaży z jakiegoś magazynu, a też planowałem zakup tulei i sworznia.

Seferiel - 09-06-2015, 13:43

Co zrobić kupiłem... stwierdziłem, że warto sprawdzić. Jak wytrzymają dwa lata będzie super fantastycznie i będę je wszem i wobec polecał.

Jak już je dostanę podzielę się z wami informacjami co do jakości na pierwszy rzut oka :)