Chcę Kupić 3000GT/GTO - Uwaga na GTO sprzedawane przez MADŹ
kleryk-3kgt - 10-06-2015, 10:09 Temat postu: Uwaga na GTO sprzedawane przez MADŹ Witam.
Madź alias Kuzi sprzedaje auto o którym sam powiedział: kuzi napisał/a: | dotarło do mnie, że jest to wpychanie potencjalnego kupca na minę, |
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92491
W skrócie:
- 2x TD04-9B - boost 0.95bar <- Przy takim doładowaniu, sprzęgło i skrzynia rozsypią się jak domek z kart, napędy GTO są dużo słabsze od prawilnego Twin Turbo.
- MBC <-Wężyk gumowy skręcony blaszkami ( są zdjęcia )
"OSIĄGI:
moc: 390 KM
max. moment obrotowy: 515 Nm
V-max: 272 km/h (odcinka na 5. biegu)
przyśpieszenie 0-100km/h: 4.9 sek "
Wyssane z palca, auto nigdy nie było hamowane, ba! Nawet jak obrócił panewkę to nie hamował tylko jechał dalej
Historia auta jest taka: Na początku było to GTO RHD, potem miał przekładkę na LHD, następnie wstawiono mu silnik od VR-4 z auta które kosztowało około 4000zł z transportem z UK.
Auto wyceniane na 8k pln. nie więcej, ale głównie po to by sprzedać je na części bo w kupie to wszystko nie będzie działać a jeśli nawet to tylko przez niedługą chwilę.
tyku - 10-06-2015, 17:40
kleryk-3kgt, Jest na to punkt 12 w "ZASADY KUPNA/SPRZEDAŻY NA FORUM przeczytaj zanim napiszesz!!"
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25
kleryk-3kgt - 26-07-2015, 21:12
Nieaktualne. Auto poszło, koleś nie dojechał do domu, Kuzi ma sprawę w sądzie za ten manewr.
Hubeeert - 26-07-2015, 23:16
W koncu kto sprzedawał? Marcin czy Magda?
TeWu - 28-07-2015, 22:29
Hubeeert napisał/a: | W koncu kto sprzedawał? Marcin czy Magda? |
Magda nie korzystała z forum. Marcin po tym jak wyleciał, podszywał się pod trefne konto.
kleryk-3kgt napisał/a: | Nieaktualne. Auto poszło, koleś nie dojechał do domu, Kuzi ma sprawę w sądzie za ten manewr. |
coś potwierdzonego czy wyssane z palca?
tyku - 28-07-2015, 22:36
TeWu napisał/a: | Magda nie korzystała z forum. Marcin po tym jak wyleciał, podszywał się pod trefne konto. |
Chyba całe forum o tym wiedziało
TeWu - 28-07-2015, 22:46
mnie na 3s nie ma i nie będzie, więc skąd??? tutaj też zaglądam rzadko, a szkoda bo ciekawe newsy mnie omijają
Hubeeert - 29-07-2015, 12:00
tyku napisał/a: | Chyba całe forum o tym wiedziało | Oprócz mnie.
[ Dodano: 29-07-2015, 12:02 ]
Swoją drogą - rejestracja na Forum 3s została wyłączona a chętnie poczytałbym o tym co faktycznie się z tym "rodzynkiem" stało.
pamar - 29-07-2015, 13:49
Kuzi, enanthate, en@nth@te oraz Fuerte Toro i MADŹ... ciekawe ile jeszcze, skoro sam twierdzi, że zarejestrowany jest na 11 czy 12 farach I jak sam napisał - "nie mam nic do ukrycia"
Pytam więc czy to chodzi o to GTO, które kiedyś Marcin kupił w Bełchatowie:
tyku - 29-07-2015, 13:51
Hubeeert, Nie denerwuj się. Kobieta pisała takie rzeczy techniczne, że większość się domyślała. Partner za nią pisał lub jej dyktował.
kisian - 29-07-2015, 14:48
Hubeeert napisał/a: | W koncu kto sprzedawał? Marcin czy Magda? |
Nie chcę siać propagandy ale chwilę do tyłu Kuzi czy jak mu tam na Facebooku zaznaczył że się rozstał/rozwiódł. Domyślnie dla reszty z żoną/partnerką, wzbudziło to zdziwienie jego znajomych. Zaznaczam że nie jestem osobnikiem prześladującym innych w internecie, na jego konto zaglądałem w celu obejrzenia zdjęć GTO.
mkm - 29-07-2015, 20:07
Co ma Wasza "dyskusja" wspólnego z tematem? Nie wiem.
Były 3 oficjalne konta na MM - jego, żony i matki lub teściowej.
Jego zostało usunięte, konto Madź pilnowało regulaminu (tak na marginesie "wszyscy wiedzieli", że to nie Magda, ale nikt nic nie napisał? Jak się do konta Madź zwracałem "Wy" to było, że się czepiam ) - ogłoszenia sprzedaży były robione wzorcowo.
Trzecie konto jest "uśpione".
O innych jeżeli ktoś wiedział to mógł napisać - jak nie publicznie to w pw do któregokolwiek z moderatorów.
tyku - 29-07-2015, 21:22
mkm napisał/a: | (tak na marginesie "wszyscy wiedzieli", że to nie Magda, ale nikt nic nie napisał? |
Może Hubert tego nie czytał, ale mnie temat "ulepa" zainteresował.
Było, minęło, nie wróci.
alex87 - 29-07-2015, 22:04
heh, jakie story.
swoją drogą rzeczy odbiegające od temu nie powinny sie tu przejawiać.
ale by bylo w temacie:
skąd wiadomo ze swap na tt nie był kompletny ? autor pisze ze sprzeglo i skrzynia nie podołają 1barowi a moze Marcin wrzucil caly napęd od tt.
mnie tylko wiadomo ze swap w 3000gt nie jest tak prosty jak z vr4 -> galant, mowil ze to dwa zupelnie rozne auta - poza wygladem zewnwetrznym.
swoją drogą zawsze upatrywalem w MM jakąś więź i szacunek i chcialbym powiedziec ze to nieladnie ani obgadywac kogokolwiek, ani sie w jakiekolwiek formie wzajemnie obrazac czy wyzywac.
pamietajmy o idei jaką jest MM.
wie ktoś czy łapy z 3000gt tt wpasują się w galantową puszkę ?
powierdzone info ze silnik z vr4 czyli 6a13tt nie jest zbytnio podatny na wieksze moce a mysle ze ten z 3k nadal by sie idealnie (jest znacznie mocniejszą konstrukcją).
mjsystem - 29-07-2015, 22:35
kleryk-3kgt napisał/a: | Auto poszło, koleś nie dojechał do domu | Jakieś szczegóły?
|
|
|