[04-13]Colt CZx - Naprawa klimatyzacji
dr_koks - 11-06-2015, 10:51 Temat postu: Naprawa klimatyzacji Podczas serwisowania klimy okazało się, że jest nieszczelność w chłodnicy klimy.
Za spawanie proponowali 150 zł.
W innym serwisie facet powiedział, że nie da rady pospawać, bo jest za cienki materiał a za wymianę policzył(razem z chłodnicą) około 700-800 zł(z napełnieniem i olejem).
Jaką wybrać opcję?
plecho1 - 11-06-2015, 11:01
Kup na Alledrogo odpowiednią chłodnicę, sam zamontuj i tylko podjedź do serwisu klimatyzacji na napełnienie i sprawdzenie szczelności i działania.
robertdg - 11-06-2015, 18:07
Nowy skraplacz kosztuje 300-350zł, nie ma co siębabrać w spawanie bo po pierwsze materiał cięniutki jak konserwa, po drugie, żaden rozgarnięty spawacz nie będzie się męczył ze spawaniem zetlałego aluminium bo wiecej straci czasu i materiału niż ta chłodnica jest warta, nabicie i wymiana klimy to już kwestia tego ile warsztat sobie za to liczy, czynnika nie jest dużo, więc sądze że obsługa sprawdzenia szczelności i nabicia klimy powinna kosztować w przedziale 150-200zł (cena orientacyjna z wlasnego regionu), co do samej wymiany to trudno powiedzieć, jezeli wszystkie śruby się poodkręcaja bez problemu to wymiana może kosztować koło 100-150zł, im wiecej problemów tym drożej
Anonymous - 11-06-2015, 20:47
Miałem kiedyś podobna sytuację w swoim samochodzie. Wymieniłem na nieoryginalną i po roku rozszczelniła się jeszcze bardziej niż ta stara oryginalna. Drugi raz wymieniłem na oryginał. Weź to pod uwagę. Nie wiem jakiej jakości są produkowane dla colta.
lech55 - 11-06-2015, 23:30
Może tutaj coś znajdziesz ... http://allegro.pl/klimaty...-isqm-1-mt-0519
|
|
|