To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] trzeszczy tylne zawieszenie

woojas25 - 12-06-2015, 09:55
Temat postu: [I 2.0T] trzeszczy tylne zawieszenie
czesc koledzy , mam pytanko spotkał sie ktos w swoim outku ze zgrzypiacym tylnym zawieszeniem?, sprawdzałem wszystko rozkrecałem , smarowałem , polewałem , i jak jest such i ciepło to zgrzypi , wszystko sztywne nic nie powybijane , odkreciłem nawet stabilizator, strasznie mnie to denerwuje, moze cos doradzicie
Georg - 12-06-2015, 10:06

Zwykle powodem skrzypienia jest świeżo zerwany, jeszcze nie wyluzowany silentblock któregoś wahacza. :wink:
woojas25 - 12-06-2015, 11:08

skrzypi jak jest ciepło , jak zimno ok , wszystkie wahacze wyciagałem i zadna guma nie oberwana
MadziaQ.. - 12-06-2015, 13:23

Ja mam ten sam problem... :) Zastanawiam się co to może być, zawieszenie z tyłu jest w bardzo dobrym stanie. Ktoś mi mówił że może poduszki amortyzatorów bo trzeszczy i skrzypi na koleinach i jak ruszam czyli najczęściej jak tył auta jest się obniża. Sama nie wiem ale chyba póki co sobie daruje rozkręcanie teraz wszystkiego bo auto jest mi potrzebne i nie mam czasu na zabawy obecnie.
staszq2 - 12-06-2015, 22:29

Georg napisał/a:
silentblock

Też to bym obstawiał, tak miałem we wcześniejszych 3 autkach, ogólnie wszystko co w zawieszeniu jest połączone z gumą może powodować to upierdliwe skrzypienie :biggrin:

Georg - 13-06-2015, 09:29

woojas25 napisał/a:
wszystkie wahacze wyciagałem
Skoro tak, to zostaje tylko jeden sposób...
woojas25 - 13-06-2015, 09:59

stopery do uszów? :lol:
elektryk - 15-06-2015, 16:08

U mnie piszczały gumowe bloczki trzymające drążek stabilizatora.
W@sio - 16-06-2015, 08:06

elektryk napisał/a:

x2 :)

MadziaQ.. - 16-06-2015, 10:24

W@sio napisał/a:
elektryk napisał/a:

x2 :)

Dzisiaj dzwoniłam do swojego mechanika który powiedział to samo... U mnie trzeszczy i skrzypi tak, że się wytrzymać nie da więc zadzwoniłam i usłyszałam że to z pewnością gumy. W przyszłym tygodniu pojadę do mechanika jak mi się uda, to mi je zdejmie nasmaruje i będzie po problemie. Żeby tylko takie problemy występowały podczas użytkowania naszych Outlanderów to byłoby super :)

Georg - 16-06-2015, 10:40

MadziaQ.. napisał/a:
...usłyszałam że to z pewnością gumy. W przyszłym tygodniu pojadę do mechanika jak mi się uda, to mi je zdejmie nasmaruje i będzie po problemie

...tu mała prośba abyś podpytała mechanika, czym te gumy będzie smarował.

woojas25 - 16-06-2015, 11:02

ja te gumy i stabilizatory wymieniałem na nowe , ale nawet jak odkreciłem całkiem drązek to dalej zgrzypi, teraz i na deszczu zgrzypi , wydaje mi sie ze to cos od amortyuzatorów, albo poduszek mcph
maciejjo - 17-06-2015, 19:20

Mam ten sam problem ze skrzypieniem. Dźwięk pojawia się głównie przy ruszaniu, hamowaniu, a nawet wkładaniu lekkich rzeczy do bagażnika. Odgłos jest nie do zniesienia. W pierwszej kolejności wymieniłam gumy stabilizatora, potem amortyzatory tylne. Smarowałem każdy gumowy element, do którego jest dostęp i nie pomogło. Jedyna ulga pojawia się po przejeździe przez bardzo głębokie kałuże (mazidło dociera w niedostępne miejsca gum) - przez kilkadziesiąt km cisza. Dajcie znać jak znajdziecie winowajcę, bo moi mechanicy poddali się...
MadziaQ.. - 17-06-2015, 19:58

Georg napisał/a:
MadziaQ.. napisał/a:
...usłyszałam że to z pewnością gumy. W przyszłym tygodniu pojadę do mechanika jak mi się uda, to mi je zdejmie nasmaruje i będzie po problemie

...tu mała prośba abyś podpytała mechanika, czym te gumy będzie smarował.

W przyszłym tygodniu jak mechanik będzie miał czas to powiedział że mi to zrobi... Podpytam czym to posmaruje :)

woojas25 - 18-06-2015, 11:19

może buda zgrzypi;) ja mam wsszystko posmarowane co było tylko mozliwe z tyłu i i zgrzypi nie mam pomysła juz , jeszcze mi zostały poduszki amorty