To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - [Warszawa] Prośba - Zapoznanie się z CZT

Krynix - 16-06-2015, 10:00
Temat postu: [Warszawa] Prośba - Zapoznanie się z CZT
Poważnie rozważam zakup CZT a następnie wykonanie kilku modyfikacji
Model jest ogólnie słabo dostępny - prawdopodobnie będzie sporo zachodu ze zdobyciem jakiegokolwiek ( a tym bardziej sensownego egzemplarza)

Bardzo wdzięczny byłbym za możliwość spotkania się z jakimś maniakiem posiadającym w/w model w celu przedyskutowania ewentualnych wad i zalet. Chciałem mieć możliwość ocenić jak siedzi się w tym samochodzie, jakie są typowe usterki. Czy bać się drogich części i problemów z tytułu małej popularności tego modelu. Przyda się też informacja o jakimś niezbyt drogim warsztacie (Warszawa), który ogarnia tę markę (i ma doświadczenia z tym modelem)

Czy znajdzie się ktoś chętny poświęcić pół godziny swojego cennego czasu?

robertdg - 16-06-2015, 18:40

Polecam zajrzeć na podforum regionalne http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=55
Krynix - 19-06-2015, 17:58

Niestety tam świeci pustkami, to może jakieś info ogólne. Ceny części? Mechanicy ogarniają? To rzadki samochód nie chciałbym się wpakować w coś nieciekawego. Dlaczego nigdzie nie ma tych samochodów?
robertdg - 19-06-2015, 20:48

Serwisowo ceny powalają, ale z zamiennikami jest już dużo elpiej, w Warszawie jest serwis forumowy więc problemu nie ma
Krynix - 20-06-2015, 21:53

Ok udało mi się dziś jednym pojeździć
Do zrobienia jest rozrząd - jakie są koszty takiej operacji?

art974 - 21-06-2015, 03:30

witam..dawno mnie nie było..
wspomnę miałem CZT 1.5 Black Hawk Limited (200szt wyszło z tym silnikiem)
auto fabrycznie tuningowane - świetne , sztywne , dobrze trzyma się drogi na szerokich kapciach w standardzie 17 fele (delikatne) i TOYO w standardzie na niskim profilu, klima skora i kubełki.
frajda super, zalecam zapinać pasażerom pasy z tylu bo robią glonojada na bocznych szybach
żadnych problemów z silnikiem lejesz dobry olej i jeździsz...
rozzad drogi pasek ale wymiana około 80 t km
z turbina zero problemów (wstawiłem turbo timer)
hamulce polecam pady EBC zielone, tarcze bajka - kiedyś po ostrej jeździe miałem na nich płomienie ognia :) sa trwale ale ale tez się kiedyś kończą tez ebc polecam
szybko siedzenia puszczają gabke u mnie po 5 latach i około 160 t km zaczely się sypać od spodu
auto głośne :) tłumik seryjny... melodia -stalówka :) lekka przygazowka na postoju i świetne buczenie
filtr powietrza zmieniłem na wsad K&N który można samemu wyczyścić i zaimpregnować, filtry oleju tez kupowałem K&N choć oryginały tez były ok (do CZT są inne filtry niż do innych 1.5)
zawieszenie sztywne i w końcu przeszedłem na wysokie opony i zmieniłem Fele na 15 cali - dluzej koncowki trzymaly i mniej plomb w zębach było do wymiany
najsłabszy punkt -koncowki drazkow i wachaczy (wachacze specjalne wzmacniane od dolu - można przerobić typowe) - one szybko się koncza (zawsze bralem oryginaly choć w PL cena z marsa i dostawa chyba tez z tego samego miejsca bo po tygodniu)
ogólnie musisz sobie zdawać sprawę ze tu nie ma półśrodków tu się używa materiałów eksploatacyjnych z wyższych pulek ale każdy kto cos czuje do swojej bryki to jej nie odmawia dobrego oleju..szerokich kapci czy innych ważnych rzeczy mających wpływ na bezpieczeństwo czy trwałość intensywnie użytkowanego auta.
auto jest lekkie 960kg (chyba) moc 150KM i sprawia wrażenie jak byś miał się ślizgać na zakrętach :) ebc działa szybko i koryguje błędy.
spalanie :) pomiar komputera kończy się na 30l/100km u mnie średnie przy opanowanej jeździe :) od 12-18l a czasami 24-28l (jest duży banan z jazdy)
skrzynia zmienia szybko i nie miałem problemów z precyzją
na 2 biegu masz 100km/h i odcięcie obrotów
ogólnie polecam.

odsyłam : http://coltmania.pl/silni...-czt-t4502.html

Krynix - 21-06-2015, 18:40

Ten samochód kupuję nie bez powodu. Mam już jedną hondę do której włożyłem drugie tyle (nie że musiałem ale ciągle coś trzeba ulepszać) :)
to ma być mały miejski edit
planuje Wydech, dolot, IC, BOV i remap.
Na początek wystarczy.
Auto ma delikatnie nierówno spasowaną maskę, różnica w szczelinie kilka mm. Nie wiem jak poważny był ten dzwon, może rzeczoznawca oceni.
pytanie: czy ktoś zna to auto?
http://otomoto.pl/oferta/...t-ID6y6KUb.html

lech55 - 22-06-2015, 21:13

Może tutaj coś znajdziesz o tym autku http://www.autocentrum.pl...50km-2005-2008/
SHARK1979 - 11-10-2015, 22:32

960 kg dobre jaja. Kolego raczej ponad 1100 sam ważyłem auto na elektronicznej. Pozderko