To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Radio fabryczne z fatalnym wyszukiwaniem fal

Seti_bs - 23-06-2015, 09:35
Temat postu: Radio fabryczne z fatalnym wyszukiwaniem fal
Mam pytanie, czy koledzy tez maja wrazenie, ze fabryczne radio ma fatalny system wyszukiwania fal radiowych?
Czesto jezdze w trasy i radio naprawde kiepsko przelacza sie pomiedzy czestotliwosciami danej stacji radiowej. Nieraz jest tak, ze na danej czestotliwosci radio juz ledwo gra, albo wrecz nie gra, a on za cholere nie chce automatycznie przestawic sie na nowa czestotliwosc.

Albo drugi przypadek. Startuje w miejscowosci A w podroz. Mam ustawione radioZet i RMF. I obie stacje graja. Jade w trase i slucham np. Zetki. W ktoryms momencie Zetka mnie wkurza i przelaczam sie na RMF. i... radio pamieta czestotliwosc a miejscu A i nie chce sie przestawic na nowa czestotliwosc w miejscu B. To znaczy w koncu sie przestawi... po kilku minutach milczenia i notorycznego naciskania przycisku wyboru stacji. Dramat...

Jak to mawial Ferdek Kiepski "DNO I WODOROSTY"

Dorka29 - 23-06-2015, 11:04

U mnie takie 'cuda' powodowała ładowarka samochodowa. Przetestowałam kilka i każda na 'granicy' zasięgu częstotliwości w mniejszym lub większym stopniu zakłóca. Po wyjęciu ładowarki przełącza bez problemu.
Jacek43 - 26-07-2015, 09:22

u mnie w ASX mam tak samo i godzina w CT przestawia się co jakiś czas do tyłu o 1 godz
Wedrowiec - 26-07-2015, 10:19

zmiana godziny to norma, co gorsza potrafi się przestawić również nie tylko o godzinę a np. o 15 minut. Reszta działa bezproblemowo.
Krzychuuu - 26-07-2015, 11:11

Przestawia się czas bo radio pobiera go od stacji których słuchacie. To stacje radiowe mają błędny czas w systemie i wysyłają go w świat do odbiorników które potem go sobie ustawiają jako prawidłowy.
Staford - 27-07-2015, 22:33

Seti_bs napisał/a:
czy koledzy tez maja wrazenie, ze fabryczne radio ma fatalny system wyszukiwania fal radiowych?

Niestety, to nie tylko wrażenie - u mnie jest to samo. Mam najzwyklejsze radio - żadna tam stacja multimedialna. Powoli dojrzewam do wymiany na jakiś kombajn + wyciszenie drzwi i bagażnika.

kopytek - 28-07-2015, 15:45

Staford napisał/a:
Powoli dojrzewam do wymiany na jakiś kombajn + wyciszenie drzwi i bagażnika.

Koledze to samo się dzieje. Masaakra. Ciężko się jeździ przy takich zakłuceniach. To napewno wina tylko radia? skoro dore
Cytat:

takie 'cuda' powodowała ładowarka samochodowa

może warto sprawdzić całe auto?

Seti_bs - 09-08-2015, 12:16
Temat postu: Ja swój problem rozwiązałem
Rozwiązałem problem z problemem wyszukiwania fal w radiu (z dwoma pokrętłami).
Szukałem, szukałem i znalazłem jakie powinny być ustawienia w menu, żeby radio stale namierzało fale zaprogramowanych radiostacji.
A więc nie przedłużając:
AF -on
REG -off
P-IS - on

i wszystko gra jak trzeba. W końcu mam radość z tego radia :D

kopytek - 11-08-2015, 15:42
Temat postu: Re: Ja swój problem rozwiązałem
Seti_bs napisał/a:
Rozwiązałem problem z problemem wyszukiwania fal w radiu (z dwoma pokrętłami).
Szukałem, szukałem i znalazłem jakie powinny być ustawienia w menu, żeby radio stale namierzało fale zaprogramowanych radiostacji.
A więc nie przedłużając:
AF -on
REG -off
P-IS - on

i wszystko gra jak trzeba. W końcu mam radość z tego radia :D

haha i tylko tyle? długo grzebałeś się z szukaniem ustawień?

lobuzek - 14-08-2015, 22:16

Mam to samo radio w Lancerze MY 2014 i potwierdzam-tuner jest do bani.