To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Problem z odpalaniem na ciepłym silniku

FredPL - 02-07-2015, 08:16
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Problem z odpalaniem na ciepłym silniku
Czesc,

zaobserwowalem ostatnio problemy z odpalaniem samochodu gdy silnik zlapie temperature. Na zimnym z rana wsiadam i odpala bez problemow, jak przejade jakies 2km pod sklep i zaraz wroce do auta to sie zaczynaja schody bo czasem dosc dlugo trzeba krecic zeby zaskoczyl. Jakies pomysly od czego zaczac poszukiwania ? Mam dziwne wrazenie ze chyba wtryskiwacz ktorys leje bo auto zaczelo troche kopcic ostatnio.

robertdg - 02-07-2015, 08:26

Bez diagnostyki cięzko stwierdzić, być może podgląd parametrow rzeczywistych pracy coś by podpowiedział, może szwankowac czujnik temperatury (silnika, paliwa, etc), prócz tego możliwości jest naprawdę dużo.
FredPL - 27-08-2015, 13:54

Byłem na diagnostyce ale źle ich przypilnowałem bo jedyne co sie dowiedziałem to, że jest błąd ciśnienia. Chyba bd musiał iść jeszcze raz i tym razem ich dopilnować i kolejne 100 zeta pójdzie sie walić.

Ma ktoś jakieś pomysły nie wymagające kompa, ew. jest ktoś z okolic rzeszowa kto ma dostęp do kompa żeby mi to porządnie sprawdzić?

EDIT: Byłem na warsztacie, do zregenerowania poszedł jeden wtryskiwacz + wymiana czujnika ciśnienia na listwie wtryskowej. Na ten moment wygląda, że jest ok (auto odebrałem dwa dni temu od mechanika)

robertdg - 31-08-2015, 10:26

Znajdź w okolicy serwis układów paliwowych, może być Bosch, Delphi, etc byle renomowany - powinni zdiagnozowac i wycenić