To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Olej na belce / sankach silnika

FredPL - 02-07-2015, 18:02
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Olej na belce / sankach silnika
Cześć,

ma ktoś pomysł co może być źródłem oleju na belce/sankach silnika. Belka jest mokra z lewej strony (stojąc przed autem, a więc prawa referencyjna strona). Poniżej zdjęcie, ma ktoś pomysł w czym rzecz ? Bo nie mam pomysłu skąd może tam ciec, a ostatnio było tam tyle tego leju, że zostawiłem małą kałużę na parkingu (auto stało po skosie przodem w dół).

Bismarck - 02-07-2015, 18:33

ciezko ocenic ze zdiecia mozna sadzic ze cieknie na maglownicy z pod gumowej oslony bo tam najwiecej zebralo sie plynu na wachaczu lecz najlepiej wlozyc reke i sprawdzic czy oslona jest sucha i czy nie ubywa plynu w zbiorniczku od wspomagania dobrze by bylo jak byc mial dostep do kanalu wtedy dokladnie mozna bylo by ocenic
FredPL - 02-07-2015, 20:03

No właśnie do kanału dostępu niestety nie mam ale w weekend podniosę auto z boku i zobaczę co i jak. Wydawało mi się, że to olej bo to co zostało na parkingu przypominało ciepły olej, z drugiej strony nie bardzo mam pomysł skąd miałby się tam wziąć. Co do płynu to też zwrócę uwagę czy nie ubyło go aby.
Piwor - 02-07-2015, 22:21

A barwa tego oleju? Czerwony, czarny?
FredPL - 18-08-2015, 15:21

Żółtawy co by sugerowało płyn układu wspomagającego. Co ciekawe wyciek samoczynnie znikł. Sprawdziłem płyny, dolałem płynu do wspomagania i nic nie cieknie.