To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Cechy wspólne Lancera cywilnegi i EVO

cactus-corp - 03-07-2015, 06:53
Temat postu: Cechy wspólne Lancera cywilnegi i EVO
Interesuje mnie co mają wspólnego ze sobą te samochody? Oproćz tego co oczywiste (wnętrze). Wydaje mi się że dzrzwi i luterka są te same. Czy zawieszenie również jest podobne? W sjakim stopniu podobne są do siebie silniki? Rówznią się tylko górą i turbiną? Co z hamulcami? :D
krzychu - 03-07-2015, 07:00
Temat postu: Re: Cechy wspólne Lancera cywilnegi i EVO
cactus-corp napisał/a:
Oproćz tego co oczywiste (wnętrze). Wydaje mi się że dzrzwi i luterka są te same.

I to by było chyba tyle podobieństw...

cactus-corp napisał/a:
Czy zawieszenie również jest podobne? W sjakim stopniu podobne są do siebie silniki? Rówznią się tylko górą i turbiną? Co z hamulcami? :D

Zawieszenie jest całkowicie inne, silnik to tylko blok chyba jest taki sam, hamulce to 320mmx32, a Ty masz 276x26... Cały napęd inaczej realizowany... Pompy wysokiego ciśnienia do napędów...

mjsystem - 03-07-2015, 07:21

cactus-corp, oprócz wyglądu (podobnego, nie takiego samego) cywilny lancer nawet nie stał koło evo. Inna podłoga, inne rozstawy, inne nadwozie, inny silnik (blok ten sam, ale mocniejszy), wyposażenie wewnętrzne takie samo, ale jak napisał krzychu, jedyna wspólna rzecz.

[ Dodano: 03-07-2015, 07:26 ]
Evo:

Cywilny:

Misiek :) - 05-07-2015, 20:07

mjsystem, jest to temat o Lancerze CS0, więc EVO 7-9
wnętrze nie jest takie samo, bo fotele inne (przednie jak i tylne), inny budzik.
Nadwozia mają być podobne, wnętrza też... i to na tyle.