To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - 2.2 DID 156km check engine po tankowaniu

damianb193 - 03-07-2015, 14:25
Temat postu: 2.2 DID 156km check engine po tankowaniu
Witam wszystkich kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Outlandera. Wszystko było w porządku do pierwszego tankowania w kraju. Zaraz po tankowaniu zapalił się Check i interesuje mnie czy może to mieć związek ze złym paliwem czy to po prostu zbieg okoliczności. Jeśli to wina paliwa to czy samo czyszczenie filtra wystarczy czy będzie z tym więcej problemów?
apg2312 - 03-07-2015, 15:17

Najprościej byłoby sprawdzić, co to za błąd wyskoczył - podłączyć pod komputer lub wymrugać (zależy od rocznika).
Bo niestety, forumowa wróżka wyjechała na wakacje, a kot stłukł szklaną kulę ;)

Aleksander1965 - 03-07-2015, 20:27
Temat postu: Re: 2.2 DID 156km check engine po tankowaniu
damianb193 napisał/a:
Witam wszystkich kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Outlandera. Wszystko było w porządku do pierwszego tankowania w kraju. Zaraz po tankowaniu zapalił się Check i interesuje mnie czy może to mieć związek ze złym paliwem czy to po prostu zbieg okoliczności. Jeśli to wina paliwa to czy samo czyszczenie filtra wystarczy czy będzie z tym więcej problemów?

A z jakim przebiegiem zakupiłes ten cudowny pojazd?

damianb193 - 05-07-2015, 22:23

ma przejechane 252 tys, ale problem ujawnił się podczas pierwszego przeglądu, spadł wężyk od dpf i po założeniu problem znikł, czyli porostu zwykły zbieg okoliczności nic więcej:D