Carisma - Techniczne - Spryskiwacz tylnej szyby
rocketman19 - 05-07-2015, 18:24 Temat postu: Spryskiwacz tylnej szyby Witam wszystkich. Mam problem jak w temacie, wiem że było tego juz dużo ale u mnie problem tkwi ewidentnie w wężyku. Pompa spręża prawidłowo ale płyn nie leci. Słychać jak pompa dostaje z czasem większego obciążenia. Wiec wie ktoś jak to cholerstwo naprawić? Da się bez tego jeździć ale lubię jak wszystko jest sprawne. Wydaje mi się ze może gdzieś jest wężyk zgnieciony albo coś, ale nie mam pojęcia jak one idą.
Rzucio - 05-07-2015, 18:52
Wydaje mi sie ,że węzyk idzie puszczony jakoś dachem chociaz nie jestem pewny.
Odłacz spryskiwacz z tyły próbuj na samym wezyku,jeżeli bedzie tak samo to spreżareczka w przewod i heja,jak to nie pomoże,mozesz zabierac sie za rozbieranie podsufitki.
rocketman19 - 05-07-2015, 18:59
Zrobiłem tak zanim posta napisałem prubowalem przedmuchac ale nic to nie dało. A wie ktoś może jak się zabrać za te podsufitke?
Bizi78 - 05-07-2015, 19:31
Rzucio - 05-07-2015, 19:40
rocketman19 napisał/a: | Zrobiłem tak zanim posta napisałem prubowalem przedmuchac ale nic to nie dało. A wie ktoś może jak się zabrać za te podsufitke? |
No coż zalezy czy masz szyberek.
Musisz zdiac wszystkie raczki do trzymania,swiatełko i chyba bodajże tylne plastiki.
apg2312 - 05-07-2015, 22:48
Zanim zaczniesz rozbierać całe auto, to spróbuj ściągnąć samą dyszę spryskiwacza, czy posługując się zamieszczonym przez Bizi78 schematem zobacz, czy nie da się gdzieś przy tylnej klapie rozpiąć wężyka.
Ale ja bym stawiał na zatkaną dyszę spryskiwacza.
Piwor - 07-07-2015, 17:57
Rozepnij listwę przy podsufitce. Delikatnie odchyl podsufitkę, będzie dostęp. Nie połam podsufitki.
|
|
|