Space Star Techniczne - [MSS ALL] Gruchotanie przy przyspieszaniu.
darek7513 - 16-07-2015, 20:04 Temat postu: [MSS ALL] Gruchotanie przy przyspieszaniu. Witam byc może już było ale ostatnio przycisnelem na lekko skreconych kołach słyszę donośne chrobotanie pomyślałem przegub ale no właśnie. Ale jak pojachalem na plac i kierownica w jedna i w drugą kolka nic normalnie jadąc a jak próbuje deptać i to tak tylko lekko skrece to znowu tosamo. Poprostu niewiem i mam nadzieję że to nic ze skrzynią. Może ktos, coś takiego miał i podrzuci pomysł. Z gór dzięki,.
kwasny45 - 16-07-2015, 20:20
Może uszkodzony jest przegub wewnętrzny. Miałem coś takiego jak terkotanie przy przyspieszaniu,nie koniecznie przy skreconych kołach
robertdg - 16-07-2015, 20:48
Objawy raczej wskazują na przegub zewnętrzny, pod obciązeniem zawsze stuka, im wieksze obciązenie tym mocniej stuka, udaj się do mechanika na kontrole
mirosi - 27-07-2015, 13:39
przegub wewnętrzny lub łożyska
plecho1 - 27-07-2015, 13:47
Mi też bardziej wygląda to na przegub zewnętrzny. Sprawdź osłony przegubów czy nie są uszkodzone bo przy uszkodzonej osłonie przegub bardzo szybko potrafi się skończyć. Nagraj może ten dźwięk i link do pliku zamieść tu w temacie bo z samego opisu to można snuć najróżniejsze teorie.
|
|
|