Pajero III - Spadające obroty po wrzuceniu trybu DRIVE- automat 3.2did
Zakatek - 21-07-2015, 14:18 Temat postu: Spadające obroty po wrzuceniu trybu DRIVE- automat 3.2did Witajcie! Mam problem, otóż po wrzuceniu w tryb drive obroty lekko spadają i silnik zaczyna nierównomiernie pracować. W pozycji biegu jałowego wskazówka obrotów wraca do normalnej pozycji, czyli ok. 900rpm. Mam tylko nadzieje że to nie problem z pompą wtryskową... Z góry dzięki za wszystkie porady
zbyszekm2 - 21-07-2015, 16:09
z pompa.
Zakatek - 23-07-2015, 07:44
nastawnik? Dodam ze problem wystepuje tylko na cieplym silniku.
wojtekkkkk - 23-07-2015, 21:21
pompa do regeneracji, póki wszystko działa można to w miarę tanio uratować.
Zakatek - 24-07-2015, 09:46
Mam taki maly dylemat. Za pare dni mialem nim jechac na polnoc naszego pieknego kraju w celu zregenerowania sil. Czy warto ryzykowac i robic te 800km w celu oddania Miska prosto do Zbyszka?
Na Slasku nie mam zaufanego mechanika...
zbyszekm2 - 24-07-2015, 14:27
W jakiej miejscowości będziesz?
Zakatek - 26-07-2015, 10:50
Na wstepie slowa uznania dla Zbyszka, bez tych paru porad bym nie dal rady! Swinoujscie, mowilem o innej miejscowosci, ale jednak wyspa Uznam. Kolo 300km do Pana bym mial :/ . Wyczyscilem ten nastawnik i pali od strzala, az sie sie zdziwilem ze to autko moze tak ladnie krecic. Obroty juz nie faluja, jednak spadaja po wrzuceniu D, tak gdzies kolo polowy kreski. Wymiana zbiornika u Pana na warsztacie jest w cenie zbiornika? Te falujace obroty to moga byc spowodowane uszkodzonym czujnikiem TPS?
edit: Obroty silnika spadaja po rozgrzaniu silnika o pol kreski. Po wrzuceniu trybu Drive lekko poruszy sie wskazowka obrotomierza, ale wydaje sie byc w normie. Obroty nie faluja. Co to moze byc? Zostaje tylko wysylanie na diagnostyke samej pompy? Jak tylko podepne pod kompa to dam znac jakie bledy mu wyskakuja.
bluecd - 26-07-2015, 16:50
Zakatek napisał/a: | Na wstepie slowa uznania dla Zbyszka, bez tych paru porad bym nie dal rady! Swinoujscie, mowilem o innej miejscowosci, ale jednak wyspa Uznam. Kolo 300km do Pana bym mial :/ . Wyczyscilem ten nastawnik i pali od strzala, az sie sie zdziwilem ze to autko moze tak ladnie krecic. Obroty juz nie faluja, jednak spadaja po wrzuceniu D, tak gdzies kolo polowy kreski. Wymiana zbiornika u Pana na warsztacie jest w cenie zbiornika? Te falujace obroty to moga byc spowodowane uszkodzonym czujnikiem TPS?
edit: Obroty silnika spadaja po rozgrzaniu silnika o pol kreski. Po wrzuceniu trybu Drive lekko poruszy sie wskazowka obrotomierza, ale wydaje sie byc w normie. Obroty nie faluja. Co to moze byc? Zostaje tylko wysylanie na diagnostyke samej pompy? Jak tylko podepne pod kompa to dam znac jakie bledy mu wyskakuja. |
Mozesz opisac cala procedure czyszczenia nastawnika? Moze jakies zdjecia?
Jaka regulacja/montaz nastawnika?
Zakatek - 26-07-2015, 23:22
Mam pare zdjec, ale bez zdjec nastawnika. Do srody mam nadzieje bede mial nowy zbiornik, to wtedy wyczyszcze jeszcze raz nastawnik i caly uklad + porzadna dokumentacja zdjeciowa.
Grzegorz76 - 27-07-2015, 08:29
robiłeś to sam? jest to jakaś skomplikowana operacja? Pompę trzeba wyjmować?
|
|
|