To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Radary i Fotoradary

JCH - 21-02-2007, 20:27
Temat postu: Radary i Fotoradary
Może zrobimy w tym temacie spis fotoradarów i miejsc na Śląsku gdzie można zarobić punkty za prędkość.
Od kliku dni Policja ustawiła sobie przenośny fotoradar na ul. Bytomskiej pomiędzy Świętochłowicami a Bytomiem :arrow: tutaj a sami czają się jakieś 100-200 metrów dalej i od razu wyłapują delikwentów.

Jest to droga którą większość kierowców jedzie z Katowic do Bytomia, zjazd z DTŚ w Świętochłowicach i dalej do Bytomia. Ograniczenie w tym miejscu do 40 km/h.
Tak więc UWAGA :!:

qss - 25-02-2007, 15:11

moze troche nie w temacie ... ale ... w Gliwicach na kilku skrzyzowniach zamontowali kamerki :) tak wiec ladna fotke mozna sobie zrobic przejezdrzajac na czerwonym bo wtedy robi ... predkosci na szczescie nie mierzy :P i uwazajcie bo to nie jest tani fotograf :)
Anonymous - 19-03-2007, 23:35

kur.... niemówcie mi o fotkach dzis domnie do domciu zawitał pan policiant ze zdjeciem mojego colcika i z opisem 117km/h a ograniczenie do 70 masakra 300 mandatu i 8 punkcików :(
karol - 20-03-2007, 01:10

damianrally napisał/a:
kur.... niemówcie mi o fotkach dzis domnie do domciu zawitał pan policiant ze zdjeciem mojego colcika i z opisem 117km/h a ograniczenie do 70 masakra 300 mandatu i 8 punkcików :(

Przykra sprawa,ale teraz juz za pozno na cokolwiek-plac i placz. :?
Tylko jeszcze napisz gdzie Ci taka fotke cykli

Anonymous - 21-03-2007, 19:26

Bardzo przykra sprawa :( , ale do mnie jak przyjechali z fotką to nawet mogłem ponegocjować.
Zdjęcie wycenili na 300,- i coś tam punkcików, staneło na 100,- :twisted: .
Tak więc zawsze warto podyskutować. :badgrin:

Dodam jeszcze, że też pochodzę z Jastrzębia Zdr. ale tam już nie mieszkam... jednak często bywam ... to gdzie Cię namierzyli?

Anonymous - 13-04-2007, 18:15

namiezyli mnie w skoczowie jak sie jedzie na ustron taka ładna prosta droga a ograniczenie tylko do 70 :(

kurcze norman, szkoda ze niemieszkasz w jastrzebiu bo w tym miescie jeszcze niespotkałem zadnego mitsumaniaka :(

miczon - 13-04-2007, 19:09

Skoro piszemy o radarach, to znam kilka miejsc w okolicach Bielska.
Uwazajcie przy wyjezdzie na Szczyrk. Tam w miejscowosci Meszna (8km za B-B) za skrzyżowaniem, przejsciem dla pieszych i przy szkole (wszystko w jednym miejscu) stoi radarek stacjonarnty - czy czynny - nie wiem ale warto zwolnic. Podobnie jest na rogatkach Bielska, Jadąc od Zywca ul. Zywiecka :badgrin: . Za zakretem, na przejsciu stoi sobie i mierzy.
Natomiast w Tychach, dla jadacych od Bielska ostrzerzenie!!! Pieczarki ustawiaja suszare przenosna na pasie zieleni, zaraz ponizej salonu Seata i stacji Shell, przed przejsciem dla pieszych. Tam ograniczenie do 70km/h. W tym tygodniu 2 x ich widzialem. Tak wiec uwazajcie.
Pozdro

Anonymous - 13-04-2007, 20:17

damianrally Ja jestem z Zor ale bardzo czesto jestem w Jastrzebiu okolice zielonej i turystycznej jak bys widział czerwonego lancerka kombi na Żorskich blachach to mrugaj i trąb :D
Anonymous - 13-04-2007, 20:32

W święta poruszałem się trochę w Jastrzębiu okolice Wielkopolskiej.
Jeśli chodzi o samochody z pod znaku diamentów, zauważam ich coraz więcej od czasu gdy sam takim zacząłem pomykać.
W J-biu też są, tylko dobrze się rozgladaj.

Niedawno będąc w Krakowie, na osiedlu - blokowisku, zaciśniętym tak, że ledwo wjechałem znalazłem jedyne wolne miejsce parkingowe dokładnie przy wejściu do klatki schodowej obok bliźniaczo podobnego MSS.

pozdr

miczon - 13-04-2007, 23:00

Sznaowni koledzy troche odbiegli od tematu postu :mrgreen:
Anonymous - 15-04-2007, 00:30

ryzy, nareszcie jakis mitsumaniak w poblizu ,szkoda ze w tych okolicach jest taka mała frekwencja mitsumaniaków . na turystycznej tesz czesto bywam , bede mrugał :) .a mitsumaniaków ostrzegam przed jastrzebiem ostatnio tyle tu fotoradarów ze pomału boje sie o swoje prawko
Anonymous - 16-04-2007, 21:14

a w Jastrzębiu sa jakies stacjonarne fotoradary czy tylko przenosne ustawiają??
Anonymous - 16-04-2007, 21:36

no niestety lub naszczescie są tylko lub az przenosne moim zdaniem najlepiej by było jakby było tak <kto widzi fotoradar to taranowac :) _
Anonymous - 05-06-2007, 19:22

[quote="damianrally"]namiezyli mnie w skoczowie jak sie jedzie na ustron taka ładna prosta droga a ograniczenie tylko do 70 :(

o tak Skoczów jest zawsze obstawiony!
Uważajcie jeszcze w Ustroniu, jak jedziecie w stronę Wisły. Tam zawsze w wekendy strzela fotki... Ale ostrzeżenia, że radar stoi, są ogromne i widoczne, więc tyko wariaci pędzą ponad 60...

Anonymous - 05-06-2007, 22:31

Mazurka, masz na myśli ten fotoradar w Skoczowie na drodze nr 81 przed światłami jadąc od Katowic? Czy są jeszcze inne lokalizacje? No i w Ustroniu na skrzyżowaniu. a przed Ustroniem chyba gdzieś na wysokości Hermanic jeżeli się nie mylę. Czy to wszystkie?