To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Brak przyspieszenia

wiczers - 08-08-2015, 11:16
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Brak przyspieszenia
Witam

Wczoraj jadąc w podróż zapaliła mi się kontrolka check engine. Jechałem bez przyspieszenia. Kontrolka zgasła po jakimś czasie i było ok.

Po parunastu kilometrach miałem ten sam problem lecz przyspieszenie było duzo mniejsze. Zawróciłem i kontrolka znowu zgasła i było ok, lecz boję się jeździć w dalsze trasy (500km).

Dodam, że 3 lata temu miałem regenerowaną turbinę. Czy podłączenie pod komputer przy zgaszonej kontrolce coś pomoże.

Mam również problem z elektrycznymi szybami. Nie działają mi wcale. Kiedyś mi nie działa 1 szyba pożniej zaczeła a teraz już żadne. Sprawdziłem bezpieczniki są ok. Byłem tez u elektromechanika ktory stwierdził, że połaczenia są ok. Macie jakieś porady co może być problemem w tych 2 przypadkach ?

robertdg - 08-08-2015, 18:00

W sprawie kontrolki CE trzeba podpiąc pod komputer aby sprawdzić co wystapiło, zostało zapisane w pamieci i usunąc usterkę, w sprawie sterowania szyb, trzeba sprawdzić moduł w drzwiach kierowcy oraz sygnały po okablowaniu
BTTOS - 09-08-2015, 08:43

A u mnie występuje brak przyśpieszenia podczas włączonego układu klimatyzacji i jak dłużej pochodzi przy ogromnym upale? To normalne?
adaśko - 09-08-2015, 17:59

ja w swojej carismie też miałem problem z brakiem przyśpieszania i u mnie winowajcą był zawór upustowy turbiny więc może od tego zacząć :?:
wiczers - 10-08-2015, 10:22

Dzięki za podpowiedź dzisiaj idę dodatkowo na komputer i zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy coś takiego jak wolna jazda bez przyspieszenia tzw. przepalania moze miećznaczenie ?
FredPL - 18-08-2015, 11:02

Jak podepniesz pod kompa to sie dowiesz ale może to być padająca pompa wysokiego ciśnienia, która zwyczajnie przestaje podawać paliwo pod wymganym ciśnieniem.
rasiak1980 - 19-08-2015, 00:16

Albo padający zawór EGR