To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Przyczepka brak świateł

maciexx123 - 09-08-2015, 14:40
Temat postu: Przyczepka brak świateł
Witam :)

Mam pewien problem, otóż mój outlander wyposażony jest w oryginalny demontowalny hak, wszystko pięknie fajnie czasem sie przydaje, od czasu kiedy go kupowaliśmy nie miałem okazji ciagnąć przyczepki comza tym idzie nie miałem okazji sprawdzić tego wszystkiego w praktyce, jednak jutro z rana muszę pociągnąć przyczepkę, wczoraj po nią byłem u znajomego, podłączyłem, sprawdzam światła, a tu zonk ni ma... Są tylko kierunkowskazy (dobre i to) pomyślałem, ze może coś z gniazdem bo chyba było jakoś uderzone i popękane, dlatego kupiłem nowe, przewody zamontowałem dokładnie tak samo jak w starym i nadal mam tylko kierunki...
Gdzie mogę szukać przyczyny ? Przyczepka ma na pewno wszystko sprawne bo testowałem pod innym autem, do pinów od pozycyjnych i stopu nie dochodzi na pewno prąd bo sprawdziłem miernikiem.

Pozdrawiam :)

plecho1 - 09-08-2015, 22:18

Więc szukaj po nitce do kłębka gdzie wpięte są przewody od gniazda w instalację auta. Może po drodze jest gdzieś uszkodzony przewód lub jest coś nie tak z samym wpięciem w instalację auta.
Pietruk - 20-08-2015, 16:27

Doszedłeś?

Mi znikła jedna pozycja, padł moduł, jeden z przekaźników, niestety wymiana uszkodzonego nic nie dała, więc pewnie jeszcze coś jest uszkodzone, zmostkowalem z drugiej pozycji i jeżdżę.

U mnie moduł jest po lewej pod dużym głośnikiem, natomiast u kolegi (ma inny moduł) jest po prawej).

A i jeszcze sprawdź bezpieczniki pod kierownicą.