Pajero II - [2.5 TD] Wlałem benzyny zamiast ropy
jaculo - 15-08-2015, 07:06 Temat postu: [2.5 TD] Wlałem benzyny zamiast ropy Podjechałem pod jakis wiejski cpn, wlozylem czarny nalewak i leje. Okazalo sie ze to PB. Wlalem 24 litry, facet polecil mi wlac jakis uszlachetniacz - i dolac do pelna ropy - weszlo 26 litrow, czyli w baku bylo jeszcze 10, 15 litrow ropy. Ryszylem po woli. Po przejechaniu 100 km, dolalem znow do pelna ropy, i wrocilem na tym do domu. 150 km. Nie zauwazylem spadku mocy, ale jakos jaby gorzej zapalal, i chyba ma problem z utrzymaniem wolnych obrotow. Co moze sie dalej dziac - czy jesli mialy by siasc wtryski to siadly by od razu?? Czy mial ktos juz takie przypadki..??
banderas40 - 15-08-2015, 11:21
Gorzej zapala bo to przez benzynę. Spu¶ć to co masz w zbiorniku nalej ropę i dawaj spokojnie dalej. Najwyżej do nowej ropki jak zatańczysz pełny zbiornik wlej mixolu z 2 te mało opakowania - to chyba s± seteczki. Ja tak leję co jaki¶ czas nawet przy zwykłym tankowaniu. Nic się raczej złego nie stało to nie s± wtryski Common rail bo raczej takich w PII nie było.
|
|
|