To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Belki dachowe do outka

pelo - 19-08-2015, 15:53
Temat postu: Belki dachowe do outka
Witam
Jestem nowym posiadaczem Outka II z 2010r. Noszę sie z zamiarem zakupu belek dachowych do relingów - zimą zakładam boxa z nartami :) Pytanko - ktos może cos polecic ? - wiem że można kupic thule ale może ktoś użytkuje jakies belki nieco tańsze ;) - a takie które nie wydają w czasie jazdy dzwięków orkiestry dętej KWK .... :D i jednoczesnie są przyzwoicie wykonane.
pzdr
Piotrek

[ Dodano: 21-08-2015, 11:47 ]
:mrgreen: prosiłbym żebyście tak tłumnie nie odpowiadali.
To może inaczej zadam pytanie - używa ktoś tych belek ? wiadomo jak sie sprawują ?
http://www.e-bagazniki.pl...ps10,10996.html

Kemot - 11-09-2015, 17:05

Zdecydowanie odradzam tę firmę. Użytkowałem platformę rowerową i skończyło się kupnem drugiej, już z Thule. Od tego czasu skończyłem z półśrodkami, lepiej wydać więcej niż kupować dwa razy i mieć pewność, że będzie długo i dobrze służyć. Belki mam Thule WingBar Edge i jestem bardzo zadowolony.
Komandor - 12-09-2015, 09:44

U mnie też belki Thule + 3 uchwyty rowerowe 591. Całość w 100% bezproblemowa ale są wygodniejsze sposoby na przewożenie rowerów. Belki polecam ze względu na łatwy i szybki montaż.
regon - 12-09-2015, 19:49

Przećwiczyłem wariant belek "na rower" i przeszedłem na bagażnik na hak. Są bagażniki rowerowe na hak z opcja przewozu nart.
adr7 - 12-09-2015, 20:31

Nie są tanie ale są lepsze od Thula, Yakima Whispbar mam założone na golfie v variant nie zdejmuje wcale i na w trasie zapierniczam z maksymalnymi predkościami nic nie świszczy nic nie piszczy ponoć nie ma cichszych, BARDZO POLECAM i teraz kupuje na Outka, bo też jestem jego świeżym posiadaczem :)
paweldm - 15-09-2015, 16:11

Do Outlandera rower na dach, to drabina lub trzeba mieć ze 2 metry wzrostu. :wink:
Komandor - 15-09-2015, 17:40

Gdy mam rowery to wożę mini drabinkę aluminiową, w razie braku pozostaje wejście na tylne koło lub postój przy betonowym kwietniku :lol:
adr7 - 15-09-2015, 19:23

Z racji swojego wzrostu nie muszę używać dodatkowych gadżetów aby wsadzić rower na dach :)

[ Dodano: 15-09-2015, 19:25 ]
Czy może mi ktoś powiedzieć czy można wyłączyć to irytujące pikanie nie zapiętych pasów ????

[ Dodano: 15-09-2015, 19:41 ]
Zapraszają mnie na wymiane etacs'u bo ponoć jestem na liście wadliwych, pytam się faceta z Mitcaru czy przy tej wymianie można wyłączyć to drażniące pikanie nie zapietych pasów a ten na mnie naskakuje że klienici chcieli aby przypominalo o zapięciu pasów, mówie że ja nie chce i np w vw można to wyłączyć to sie gość jeszcze bardziej zirytowal mówiąc że rozmawiamy o mitsubishi a nie o vw , jakiś drentwy facet, czy mógłby mi ktoś pomóc?

pelo - 17-09-2015, 16:30

oooo nawet nie zauważyłem że kilka osób odpowiedziało na mojego posta :) - jestem już po zakupie belek - padło na Yakima Whispbar. Sprzedawca odradził mi zakup tamtych o które pytałem ze względu na kiepską jakość wykonania.
Nie wiem czemu wielu z Was myśli że mam zamiar pakowac rowery na dach - napisałem że chodzi mi o przewożenie boxa dachowego zimą :) - nie mam zamiaru pakowac rowerów - pomimo tego że mam 190 wzrostu. Rowery tylko na platformie na haku :)
Dzieki za wszystkie odpowiedzi :)