To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Car audio w Lancerze

STax - 23-08-2015, 16:32
Temat postu: Car audio w Lancerze
Przymierzam się do zmiany seryjnego nagłośnienia w lancerze. Skrzynię (no name z głośnikiem powerbass 30cm), wzmacniacz (pyle 2100) i radio (sony) przełożę sobie z drugiego auta, natomiast chciałbym podmienić też oryginalne głośniki i dołożyć tweetery.
W związku z tym pytanie - w drzwi wchodzą głośniki 13cm? Jakieś szczególne uwagi co do głębokości głośników czy na coś trzeba uważać?
Z tyłu w półce ori też są 13 cm prawda? Jest sens kombinować z wsadzaniem głośników w drzwi (zamiast półki)? Robił to już ktoś?
No i tweetery. Czy ktoś je wpasowywał w osłony lusterek na przykład?

cobretti - 30-08-2015, 19:41

Kolego u siebie troszkę namotałem tyle że w kombi. A więc, tył sobie odpuść skup się na przodzie, boczki schodzą bez problemu, natomiast trójkąty są nieco kiepskie do schowania w nich syczków. U mnie na przodzie zawitał odseparowany zestaw AudioSystem MX165 3-omowy, na jakiś uniwersalnych dystansach chyba 10mm, kilka mat bool'a i syki na beszczela do wewnętrznych trójkątów. Radio to moje stare JVS KD-R432. Z niego jestem bardzo zadowolony albowiem posiada więcej niż potrzebuję opcji ustawień dźwięku i co ważniejsze mogę regulować zakres częstotliwości suba i jego siłę, bądź go po prostu wyłączyć. W słupki z tyłu poleciały współosiowe blaupunkty gt seria ale szczerze to ich ledwie słychać, z tym że już je miałem. A pod roletą dwucewkowy Heco Jet300 w budzie, uczciwe 62 litry netto własnej konstrukcji, również z poprzedniego auta. Efekt taki że z powodu lpg nie mam miejsca na zapas ale radocha moich dzieci bezcenna przy utworach gumimis i the pirates. Pozdrawiam

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

STax - 31-08-2015, 12:48

Dzięki za odzew :)
Czemu wybrałeś głośniki 3ohm a nie 4?
Czy dystans był konieczny?
Widzę, że głośniki masz 165mm, takie wchodzą w fabryczne miejsca? Czy coś rzeźbiłeś? Bo myślałem, że w drzwiach 13cm się mieszczą tylko.

cobretti - 31-08-2015, 16:52

Przy trzech omach można więcej wyciągnąć z radia, a było to tak, że pojechałem ze szfagrem do gościa u którego kupił tube i ten że gość posadził mnie przed takim "regałem" gdzie siedziały PowerBasy, Heliksy, esk i AudioSystemy. Jedno radio jeden utwór i bum. Miał dwa modele AudioSystem za ok 400 i 300 stuwy, różnica głównie w detalach tak zapewniał sprzedawca. Mówił że sporo tego montuje i klienci są zadowoleni, z resztą tak jak ja.

Ogólnie to na styk można przykręcić same głośniki, ale dystans usztywnia nasze cienkie blaszki a u mnie wyszło około 1,5 cm. Głośnik w drzwiach to jakaś dziwna 17tka wiec 165 siedzi tak na krawędzi.
Miłego dłubania :D

STax - 31-08-2015, 17:07

Kurde, to szkoda, że moje GMS 16,5cm zostawiłem w punciaku bo fajnie grały. Chyba w takim razie znowu takie kupię, albo poszukam czegoś ciekawego na 3 ohm.
Dam znać jak coś ruszy ;)

cobretti - 31-08-2015, 19:33

Szukaj szukaj, najlepiej jak w sklepie posłuchasz co jak gra albowiem ten sam głośnik różnie zagra w innych autach i pod innymi radami, tudzież wzmakami. Zanim swoje kupiłem dużo czasu spędziłem czytając na temat głośników wiele razy spotykałem się z opiniami typu hit rewolka w tej cenie itp, i ja to potwierdzam dla mnie bomba. Melduj o postępach hejka :D